Smarta Hemmet

Få dina lampor att tändas så fort du kliver innanför dörren, sätt på kaffemaskinen från sängen, starta tvättmaskinen när elförbrukningen är som lägst eller varför inte kunna kontrollera värmen hemma direkt i telefonen? Med Smarta Hemmet-produkter är möjligheterna oändliga! Vi hjälper dig att göra ditt hem smart:

       Vi hjälper dig att koppla upp ditt hem och då koppla ihop alla dina produkter, både nyinköpta och sådana som du redan har hemma.
       Rådgivning vid inköp av Smarta Hemmet-produkter.
       Behovsanalys
       Konfigurering av nätverk för att fungera på bästa sätt med alla uppkopplade produkter.

BOKA EN BUDDY

Mer om Smarta Hemmet

Vad är ett smart hem?

Ett hem kan vara smart på flera olika sätt. Egentligen kan man säga att det handlar om att automatisera så mycket som möjligt i ditt hem. Det kan vara att du kopplar samman flera produkter som i sin tur styr och påverkar varandra. Det kan också handla om att kunna tända och släcka dina lampor direkt i din smartphone. Möjligheterna är oändliga!

Ett automatiserat hem

Det finns många produkter som går att koppla ihop med varandra: sätt en rörelsesensor innanför dörren och koppla ihop den med din TV & lamporna i vardagsrummet. När du kommer hem efter en dag på jobbet sätts TV:n igång och tänder mysbelysning i vardagsrummet. Eller ställ istället rörelsesensorn under sängen för att sätta igång kaffebryggaren och Sonos högtalaren med mysmusik så fort du kliver upp ur sängen. Det finns massor av möjligheter när du gör ditt hem smartare. Det som är viktigt att komma ihåg är att många produkter idag inte pratar med varandra. För att det ska fungera smidigt bör alla produkter vara tillverkade under samma ramverk. Exempel på ett sådant ramverk är Apple Hem eller Telia Zone.

IFTTT- if this than that

Appen IFTTT är otroligt bra för dig som vill koppla ihop dina produkter och appar som egentligen inte pratar med varandra. Där kan du själv “programmera” ihop olika händelseförlopp. T.ex. kan du ställa in att skicka smset “Glöm inte paraplyet idag” till din partner OM det ska bli regn idag. Du skapar enkelt själv dessa händelser genom att trycka in vad som ska hända, såhär: om X händer ska Y hända (Om det blir regn idag, Ska sms:et “Glöm inte paraplyet idag” skickas till Pelle).