Support på router och nätverk ikon

WiFi, Router & Nätverk

Att kunna koppla upp sig på nätet hemma är en nödvändighet för de allra flesta av oss idag. Många produkter i hemmet är beroende av en internetuppkoppling. TechBuddy hjälper dig installera en ny router när du skaffa nytt bredband, löser strul med routern och ansluter andra teknikprylar till ditt WiFi. Vi erbjuder olika typer av support för din router och nätverk.  

Grön Checkmark
60 000+ uppdrag utförda
Grön Checkmark
Våra kunder ger oss 4.8 av 5
Grön Checkmark
Hundratals kunniga tekniker

Våra Buddies har stor erfarenhet av nätverk, WiFi och routers, och vet exakt hur de ska placera din router i ditt hem för bästa möjliga täckning och räckvidd. Självklart kan de hjälpa dig med mycket annat också. Våra vanligaste nätverks- och routerelaterade uppdrag är:

 • Grön Checkmark
  Installera en ny router
 • Grön Checkmark
  Support på befintlig router
 • Grön Checkmark
  Förlänga räckvidden på ditt WiFi
 • Grön Checkmark
  Installera repeaters, mesh-system eller accesspunkter
 • Grön Checkmark
  Byta namn och lösenord på nätverket
En tekniker hjälper kund med router och nätverk
Våra tekniker jobbar som vanligt, men vi har vidtagit försiktighetsåtgärder med anledning av COVID-19. Läs mer

Redo att boka?

Att be om hjälp ska inte vara svårt. Välj ett av våra färdiga paket med fasta priser eller boka support till ett förmånligt timpris.

Router ikon rosa.
Installation av router

599

kr
Pris inkl. RUT.

Köpt en ny router men känner dig osäker på hur du installerar den? En tekniker hjälper dig. Allt som krävs är att du har en router på plats.

Grön Checkmark
Installation: Vi installerar router på optimal plats i ditt hem
Grön Checkmark
Nödvändiga konfigurationer: Konfigurering av nätverksnamn, lösenord och brandvägg.
Grön Checkmark
Uppkopplade enheter: Ansluta alla dina enheter till WiFit
Grön Checkmark
Bekymmersfri surfing: Kryptering av trådlösa anslutningar
Utan RUT: 1198 SEK
Router ikon rosa med gul stjärna
WiFi överallt

599

kr
Pris inkl. RUT.

Se till att WiFit fungerar i alla rum i ditt hem. En tekniker placerar din router på en optimal plats och mäter nätverkshastigheten i alla rum. Allt som krävs är att du har en router på plats.

Grön Checkmark
WiFi överallt: Optimera ditt WiFi så att det når alla rum i ditt hem
Grön Checkmark
Need for speed: Mäta nätverkshastigheter i alla rum
Grön Checkmark
Uppkopplade enheter: Ansluta alla dina enheter till WiFit
Grön Checkmark
Behovsanalys: De bästa rekommendationerna för att ta ditt WiFi hemma till nästa nivå
Utan RUT: 1198 SEK

Support till timpris

Njut av tekniksupport i ditt hem eller på distans till ett förmånligt timpris.

Vi ger support på routers och nätverk från alla leverantörer

En datornätverk består av ett modem, router och ett antal olika enheter. Kommunikationen de har kallas då för ett nätverk. Det finns olika typer av nätverk, de viktigaste är lokalt nätverk och globalt nätverk.

Datornätverk

En datornätverk består av ett modem, router och ett antal olika enheter. Kommunikationen de har kallas då för ett nätverk. Det finns olika typer av nätverk, de viktigaste är lokalt nätverk och globalt nätverk.

 • Det lokala nätverket består av alla enheter som du har uppkopplad till modemet. Det lokala nätverket består då av enheterna du har hemma.
 • Det globala nätverket består av miljontals olika datorer som är sammankopplade runtom i världen, och det är genom den här nätverket du får Internet.
Sämre routerplacering
En sämre routerplacering.
Bättre routerplacering.
En bättre routerplacering.

Router

En router är en liten låda med antenner som gör att du får trådlöst nätverk hemma exempelvis. Genom routern kan du ändra namn och lösenord på nätverket, du kan även ställa in en så kallad föräldrakontroll för att kunna hålla koll på hur dina barn surfar och blockera sidor du tycker är olämpliga. Under de senaste åren har routern utvecklats, både inom säkerhet och signalstyrka.

Så förbättrar du hastigheten och räckvidden på ditt WiFi.

Installation av mesh-nätverk, accesspunkter och repeaters

Mesh, repeaters och accesspunkter är alla sätt att förlänga räckvidden på ditt nätverk. På så sätt har du bästa möjliga täckning i alla rum i lägenheten eller huset. Med ett mesh-nätverk förbättras hastigheten och räckvidden då flera små routrar placeras ut i ditt hem och bildar ett stort nätverk av routrar. Din enhet kan då sömlöst välja den bästa routern beroende på var du är. Det är någorlunda enkelt att sätta upp ett eget mesh-nätverk, men många väljer att ta hjälp av TechBuddy för detta jobb.

En accesspunkt är egentligen bara en till antenn som skickar ut WiFi-signalen. Den är trådbunden och kopplas in i routern. Är man ett fan av kabeldragning är accespunkter ett bra alternativ för att enkelt förbättra WiFi-täckningen.

Om du hellre slipper kablar är en repeater ett bra val. Det är i princip en trådlös accespunkt som tar emot och skickar vidare trådlösa signaler. Det viktigaste med repeaters är att placera den på en optimal plats - ungefär mittemellan där du ska använda ditt WiFi och routern.

Router och repeater.
Router och repeater.
Mesh-nätverk.
Mesh-nätverk.

Olika typer av trådlösa nätverk

I många moderna routrar så finns det 2 olika “band” som kallas dualband. En på 2.4GHz och den andra på 5GHz. Skillnaden är att 2.4GHz bandet inte är lika snabbt som 5GHz men det penetrerar väggar och täcker en större volym. 5GHz bandet har högre hastighet men täcker inte en lika stor volym som 2.4GHzEn rekommendation är att ha alla enheter som streamar eller liknande, uppkopplade till 5GHz bandet, för den bästa upplevelsen. I entusiastroutrar så finns det triband vilket betyder att den har en till kanal för att kunna ha flera enheter uppkopplade utan att det påverkar prestandan.

Problem med att ansluta sig till internet

Ibland händer det att du plötsligt inte kommer in på din favorithemsida, eller att Netflix strular när du vill kolla på en film eller serie. Detta kan bero på flera olika orsaker. Oftast handlar det om att det är någon störning hos din internetleverantör och alltså inget som du själv kan påverka. När du upplever störningar i ditt nätverk är en bra idé att alltid starta om din router. Låt den vara avstängd en stund och sätt sedan på den och testa om det fungerar. Om problemet kvarstår ring då din internetleverantör för att se om problemet ligger hos dem.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Har du någon fråga eller fundering? Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna. De kan även hjälpa dig även lägga din bokning. Du når oss lättast genom att ringa eller maila oss.