Router & Nätverk

Att kunna koppla upp sig på nätet hemma är en nödvändighet för de allra flesta av oss idag. Många produkter i hemmet är beroende av en internetuppkoppling, och att tex. krypa upp i soffan en fredagskväll med enbart det analoga tv utbudet är inte alltid det roligaste. Krångel med routern eller ett nätverk som strular kan förstöra hela ens dag. Därför vill vi hjälpa dig med just detta. Vi erbjuder olika typer av support för din router och nätverk. Här är ett urval:

       Installera ny router
       Support befintlig router
       Byta namn och lösenord nätverket
       Support på Netgear förstärkare som inte fungerar
       Förlänga räckvidden ditt nätverk
       Förstärka signalstyrkan ditt nätverk
       Sätta upp filter i routern

BOOK A BUDDY

Det spelar ingen roll vilket märke du har på din router, vi ger support på alla olika typer: D-link, TP-Link och Netgear för att nämna några.

Mer om Router & Nätverk

Datornätverk

En datornätverk består av ett modem, router och ett antal olika enheter. Kommunikationen de har kallas då för ett nätverk. Det finns olika typer av nätverk, de viktigaste är lokalt nätverk och globalt nätverk.

       Det lokala nätverket består av alla enheter som du har uppkopplad till modemet. Det lokala nätverket består då av enheterna du har hemma.

       Det globala nätverket består av miljontals olika datorer som är sammankopplade runtom i världen, och det är genom den här nätverket du får Internet.

Router

En router är en liten låda med antenner som gör att du får trådlöst nätverk hemma exempelvis. Genom routern kan du ändra namn och lösenord på nätverket, du kan även ställa in en så kallad föräldrakontroll för att kunna hålla koll på hur dina barn surfar och blockera sidor du tycker är olämpliga. Under de senaste åren har routern utvecklats, både inom säkerhet och signalstyrka.

Olika typer av trådlösa nätverk

I många moderna routrar så finns det 2 olika “band” som kallas dualband. En på 2.4GHz och den andra på 5GHz. Skillnaden är att 2.4GHz bandet inte är lika snabbt som 5GHz men det penetrerar väggar och täcker en större volym. 5GHz bandet har högre hastighet men täcker inte en lika stor volym som 2.4GHzEn rekommendation är att ha alla enheter som streamar eller liknande, uppkopplade till 5GHz bandet, för den bästa upplevelsen. I entusiastroutrar så finns det triband vilket betyder att den har en till kanal för att kunna ha flera enheter uppkopplade utan att det påverkar prestandan.

Problem med att ansluta sig till internet

Ibland händer det att du plötsligt inte kommer in på din favorithemsida, eller att Netflix strular när du vill kolla på en film eller serie. Detta kan bero på flera olika orsaker. Oftast handlar det om att det är någon störning hos din internetleverantör och alltså inget som du själv kan påverka. När du upplever störningar i ditt nätverk är en bra idé att alltid starta om din router. Låt den vara avstängd en stund och sätt sedan på den och testa om det fungerar. Om problemet kvarstår ring då din internetleverantör för att se om problemet ligger hos dem.