Mobiltelefoni

Idag är vi i princip beroende av vår mobiltelefon. TechBuddy hjälper dig därför snabbt och smidigt i ditt hem när din mobil krånglar, eller om du behöver hjälp med något annat.

BOKA EN BUDDY

Vi kan till exempel:

BOKA EN BUDDY
Tryggt och informativt!
"Påläst, vänlig och kunde förklara situationen. Det kändes tryggt och informativt. Tack TechBuddy!"
- Nancy, Vallentuna

Mer om mobiltelefoni

Backup

Som det ser ut idag lever vi stora delar av våra liv genom mobiltelefonen. Man kan tycka att det är sorgligt eller inte, men det är så verkligheten ser ut för många av oss. Därför är det också otroligt viktigt att vi har allting i telefonen uppbackat om något skulle hända med den. Det finns egentligen två olika sätt att backa upp din information på:

1. Molnlagring: Det finns en rad olika tjänster där du kan spara dina filer från mobilen. Ofta kommer det med en sådan tjänst när du köper din telefon, t.ex. iCloud eller Google Drive. Oftast finns en grundlagringskapacitet som är gratis, men behöver du mer utrymme går det alltid att köpa till för en billig peng.

2. Manuell backup: Du kan också föra över hela innehållet av telefonen till en dator eller liknande. Då behöver du koppla ihop mobilen till datorn för att manuellt föra över innehållet. Bra att komma ihåg då är att det bara är den senaste säkerhetskopian som finns sparad.

Flytta över filer till en ny telefon

När du köper en ny telefon vill du såklart ha över all information från din gamla telefon. Det kan handla om kontakter, bilder eller kalendrar som du vill flytta över. Hur gör man då egentligen en smidig överföring av information? Det beror på vilken lösning du använt för att backa upp dina filer tidigare eftersom filerna hämtas på samma sätt. När du kopierar över innehållet från en tidigare sparad säkerhetskopia kan du välja att antingen hämta filerna från molnlagring eller en manuell backup. När du startar din telefon för första gången kommer den fråga dig vilket alternativ du föredrar. De flesta nya telefoner guidar den dig steg för steg hur du gör för att hämta en tidigare sparad backup. Det kan vara klurigt att installera BankID på din nya telefon om du har ett kvar på din gamla. Vi hjälper dig självklart med detta.

Köpa en ny telefon

Det finns massvis av olika mobiltelefoner från olika tillverkare på marknaden idag. Vilken du bör välja beror självklart på vilka krav du ställer på din telefon. De kan skilja otroligt mycket i pris vilket gör att det är viktigt att du har koll på vad som är viktigt för dig. Många telefoner har ett högt pris för att de är en specifik tillverkare som står bakom. Ofta finns det telefoner med samma funktionalitet till ett mycket lägre pris.