Våra tjänster

Support på Smartphones & Surfplattor

Kundbetyg, 4.8 stjärnor av 5.
av våra kunder på Google.
från 599 kr/h*

Upplever du problem med en smartphone eller surfplatta? Boka support-på-plats idag och så hjälper vi dig med telefonen eller surfplattan.

*Med RUT 599 kr/h. Utan RUT: 1198 kr/h.
100% Nöjd-kund-garanti!
230,000+ nöjda kunder
Få hjälp nu, betala senare

Populära Smartphone & Surfplatta-tjänster

Våra tekniker, även kallade Buddies, har stor erfarenhet av smartphones och surfplattor från flera olika tillverkare. Några vanliga smartphone och surfplatta-relaterade uppdrag är:

Vi älskar teknik, och vi kan få dig att älska det också.

Våra teknikexperter, "Buddies", hjälper dig komma igång med och felsöka tekniken i ditt hem. Allt för att teknik ska bli tillgängligt och roligt för alla.

Boka en Buddy

Fördelen med TechBuddy

Behöver ni IT-support snabbt och på distans? Vi erbjuder digital hjälp direkt. För mer komplexa problem, som med Smarta hemmet, Dator, TV och media, kommer våra tekniker direkt till er arbetsplats. Vi är oberoende av IT-leverantör och våra experter hanterar alla typer av IT-utmaningar. Snabb, flexibel och pålitlig IT-support, anpassad efter era behov!

*I vissa mindre tätorter långt ifrån större städer är inställelsetiden till bokad Buddy 72h-168h.

Bokad Buddy inom 2-48h*
Experter inom teknik
4.8 av 5 i kundbetyg

Hur fungerar TechBuddy?

Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig att boka en TechBuddy.

Familj som bokar en TechBuddy

1. Boka besöket

Boka ditt besök online. Välj vad du behöver hjälp med samt när och var. Du kan också boka genom att ringa oss på 010-17 77 307.

En tekniker på en moped

2. Tekniker påväg

En TechBuddy kommer att ringa upp dig för att stämma av kring problem och plats.

Besöket utförs

3. Hjälpen är här!

TechBuddyn är på plats hos dig på utsatt tid, redo att hjälpa till. Du betalar med faktura efter besöket.

230,000+

nöjda kunder.

4.87 av 5

i kundbetyg.

1237+

tekniker i hela Sverige.

Vi värnar om våra kunders- och Buddies hälsa.

För att värna om din och våra Buddies hälsa kan vi komma att bära mask och hålla avstånd under hembesök.

Teknikhjälp på videosamtal

En hjälpande hand på distans

Vi erbjuder även support på distans via videosamtal. Perfekt för mindre problem och när du behöver snabba råd från en tekniker. Pris från 299 kr/halvtimme.

Pris från 299 kr/halvtimme
Grön checkmark ikon
Hjälp inom 24 timmar
Grön checkmark ikon
Boka distanssupport

Vanliga frågor

Har du frågor? Vi har svar. Om du inte hittar det du letar efter är du varmt välkommen att kontakta oss.

Boka TechBuddy

Vilka dagar och tider kan ni hjälpa mig?

Våra Buddies kan hjälpa dig alla dagar i veckan mellan 8-21. Du, tillsammans med din Buddy, väljer exakt tid och datum för ditt besök efter din bokning. Vår kundtjänst har öppet 10-17 på vardagar (helgstängt).

Hur bokar jag en TechBuddy?

Du kan boka en TechBuddy på två olika sätt: På vår hemsida eller över telefon (010-17 77 307).

Hur lång tid tar det innan jag får hjälp?

Vi har som servicelöfte och ambition att hjälpa alla våra kunder inom 48h. Vill du istället boka in ett besök längre fram i tiden går detta självklart också. Den TechBuddy som tar på sig just ditt uppdrag kommer att ringa upp dig och ni bestämmer tillsammans en tid som passar för besöket, så du behöver aldrig sitta hemma och vänta på att någon ska dyka upp.

Läs mer om smartphones & surfplattor

Vi ger support på smarphones från alla varumärken

Våra tekniker är proffs på de allra flesta varumärken, smartphones och tillverkare. Bland annat kan vi ge på support på smartphones från varumärken som: Apples iPhone, Samsung, Xiaomi, SONY, Google, OnePlus, Huawei, Motorola.

Hur kan jag göra en backup på mina filer?

Som det ser ut idag lever vi stora delar av våra liv genom mobiltelefonen. Man kan tycka att det är sorgligt eller inte, men det är så verkligheten ser ut för många av oss. Därför är det också otroligt viktigt att vi har allting i telefonen uppbackat om något skulle hända med den. Det finns egentligen två olika sätt att backa upp din information på:

Molnlagring: Det finns en rad olika tjänster där du kan spara dina filer från mobilen. Ofta kommer det med en sådan tjänst när du köper din telefon, t.ex. iCloud eller Google Drive. Oftast finns en grundlagringskapacitet som är gratis, men behöver du mer utrymme går det alltid att köpa till för en billig peng.
Manuell backup: Du kan också föra över hela innehållet av telefonen till en dator eller liknande. Då behöver du koppla ihop mobilen till datorn för att manuellt föra över innehållet. Bra att komma ihåg då är att det bara är den senaste säkerhetskopian som finns sparad.

Flytta över filer till en ny telefon

När du köper en ny telefon vill du såklart ha över all information från din gamla telefon. Det kan handla om kontakter, bilder eller kalendrar som du vill flytta över. Hur gör man då egentligen en smidig överföring av information? Det beror på vilken lösning du använt för att backa upp dina filer tidigare eftersom filerna hämtas på samma sätt. När du kopierar över innehållet från en tidigare sparad säkerhetskopia kan du välja att antingen hämta filerna från molnlagring eller en manuell backup. När du startar din telefon för första gången kommer den fråga dig vilket alternativ du föredrar. De flesta nya telefoner guidar den dig steg för steg hur du gör för att hämta en tidigare sparad backup. Det kan vara klurigt att installera BankID på din nya telefon om du har ett kvar på din gamla. Vi hjälper dig självklart med detta.

Köpa en ny telefon

Det finns massvis av olika mobiltelefoner från olika tillverkare på marknaden idag. Vilken du bör välja beror självklart på vilka krav du ställer på din telefon. De kan skilja otroligt mycket i pris vilket gör att det är viktigt att du har koll på vad som är viktigt för dig. Många telefoner har ett högt pris för att de är en specifik tillverkare som står bakom. Ofta finns det telefoner med samma funktionalitet till ett mycket lägre pris.

Vi ger support på surfplattor från alla varumärken

TechBuddy ger oberoende support - det betyder att vi inte är bundna att ge support på specifika varumärken, utan kan hjälpa dig med alla produkter från alla varumärken. Vi kan ge dig support på surfplattor från alla varumärken, bland annat: Apples iPad, Lenovo, Asus, Google Surface, Huawei, Samsung, Trust, Deltaco, Webbpocket Touch, Kindle, Kobo, Clara HD.

Så sparar du batteritid på din surfplatta

Hur länge ett batteri håller efter en hel laddning beror på olika faktorer:

Skärmstyrka:
Ett bra sätt att förlänga batteriet är att ha surfplattan på energisparläget, detta innebär att surf eller läsplattan sätter en gräns på hur mycket enheten får anstränga sig, vilket kan resultera att den blir en aning långsammare. Energisparläge hittar du oftast under inställningar där du enkelt kan sätta på det.

Energisparläge. Att datorn stänger av sig helt plötsligt kan vara väldigt allvarliga fel. Samma sak om du har en dator som inte startar. Om detta händer är det högst rekommenderad att du sparar alla dina viktiga filer på ett USB minne och skickar sedan tillbaka datorn till din återförsäljare om din försäkring eller garanti fortfarande gäller. Det är svårt att säga generellt vad det beror på. Det bästa är att lämna in den eller boka en TechBuddy för att få professionell rådgivning kring vad det kan vara som orsakar problemet.

Skärm på surfplatta - LCD eller OLED?

Skärmen är väldigt viktig vid köp av en surfplatta, storlek och upplösning är det viktigaste när det gäller kvalitet och hur mycket du ser på en skärm. Det finns ett antal olika skärmtyper som tex. LCD och OLED. De allra flesta surfplattorna använder sig av LED eller OLED då dessa skärmtyper visar de bästa färgerna och kontraster. Så det kan vara bra att kika lite extra efter det om du vill ha en skarp och tydlig skärm.

Lagring på en surfplatta

Om du gillar att ladda ner filmer, musik eller ta mycket bilder så är lagring väldigt viktigt för dig. I många modeller som tex. Samsung Galaxy Tab 3 har du möjlighet att lägga till ett extra minneskort för större minne, vilket inte är möjligt i andra modeller som tex. Apple iPad.

En rekommendation är att ha minst 16GB lagring på din surfplatta, men det är självklart beroende på vad du vill använda den till. Värt att komma ihåg är du alltid kan använda dig av molntjänster även i en surfplatta. Det gör att du kan lagra värdefull information och även köpa extra utrymme där.