Så sparar du batteri på din iPad - 8 tips

September 25, 2020

iPad - den perfekta enheten att titta på film i, läsa böcker eller plugga från. Men precis som med alla andra enheter finns det inget mer irriterande än när du märker att batteriet börjar ta slut snabbare och snabbare. I det här inlägget listar vi tips på hur du förbättrar din iPhones batterilängd och hur du bäst sparar på batteriet genom att justera inställningarna i iOS.

Justera automatisk ljusstyrka

iPads skärm är i sig det som tar mest batteri och det finns ingen anledning att ha full ljusstyrka hela tiden. Som standard justeras ljusstyrkan på skärmen automatiskt, men ofta är det ljusare än man behöver. Svep bara upp från skärmens nedre del så ser du reglaget för ljusstyrka längst upp till höger.

Inaktivera Bluetooth och mobil

Om du inte använder Bluetooth-anslutningen på din iPad bör du låta den vara avstängd för att spara batteritid. Om du dessutom har en iPad kopplad till mobilnätet, se till att hålla den inaktiverad när du inte använder det. Även om du är ansluten till WiFi är det fortfarande en bra idé att stänga av mobilanslutningen eftersom iPad ständigt kommer att försöka hitta den bästa mobilanslutningen i bakgrunden, vilket kommer att dra på batteriet.

Stäng av 'Uppdatera bakgrundsappar'

Nästan alla appar som du installerar på din iPad har möjlighet att uppdatera innehållet i bakgrunden. Detta kan vara ganska användbart för vissa appar som du använder ofta, men annars tar det bara onödigt batteriliv. Ju fler appar du kan stänger av bakgrundsuppdatering på, desto längre räcker batteriet innan du måste ladda det igen.

Minska autolåstiden

De flesta är nog noga med att alltid låsa sin iPad när de är klara med att använda den, men det gäller inte för alla. Då kan en iPad ligga med skärmen på länge och dra mycket batteri. Ställ in en autolåstid så att din iPad låses av sig själv efter en viss tid utan aktivitet.

Inaktivera platstjänster

Precis som med bakgrundsappuppdatering finns det många appar som använder din plats även när appen inte körs. Du hittar platsinställningarna för varje app under Sekretess - Platstjänster. Här kan du välja lämplig inställning för varje app individuellt. Vissa appar fungerar dåligt utan platsinformation, medan andra appar inte behöver känna till din plats någonsin. Försök att ställa in så många du kan på Aldrig eller bara medan du använder appen.

Undvik att din iPads batteri tar slut snabbt genom att aktivera Stör ej.

Aktivera Stör ej

Ett annat tips är att använda Stör ej-funktionen. För många är iPad en sekundär enhet, var man kanske inte bryr sig om Facetime-samtal eller andra aviseringar. Stör-ej funktionen gör att iPad kan vara i standby-läge i flera veckor. Eftersom alla aviseringar är dolda lyser inte skärmen upp för varje avisering, vilket sparar mycket av batteriet.

Inaktivera pushnotiser på mail

Om du har många e-postkonton inställda på din iPad kommer de konstanta push-notiserna från e-post till din iPad göra att ditt batteri tar slut mycket snabbare. Om du redan har e-postinställningar på din telefon eller en primär enhet och iPad bara är en sekundär enhet, föreslår vi att du stänger av Push för varje konto.

Kontrollera batterianvändningen

Sista tipset är att gå till Batteri under Inställningar och se vilka appar som äter upp mest batteri under en 24-timmars- eller sju-dagarsperiod. Om du märker något ovanligt här bör du kontrollera inställningarna för appen eller ta bort den helt.

Fler frågor om iPad, batteri eller annat?

Hör av dig till oss på TechBuddy, vi redo att svara på alla frågor du kan tänkas ha!

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!