6 användbara iPhone-funktioner du inte visste fanns

July 27, 2020

De flesta är nöjda med sin iPhone som den är - den kan ta bilder, vi kan ringa på den och den kan underhålla oss när vi har tråkigt. Det finns dock en hel del funktioner på den som kan underlätta din användning. Vi har samlat våra sexfavoriter och vi garanterar att du inte vet alla!

1. Söka efter bilder

Med denna funktion kan du söka efter specifika saker på bilder. På så sätt kan du snabbt få upp en specifik bild du vill visa, utan att behöva scrolla igenom hela din kamerarulle. Vill du till exempel få upp bilder på din katt, söker du bara på katt och får upp alla bilder med en katt på.

2. Ändra ljusstyrka på ficklampan

Istället för att bara klicka på knappen som sätter på ficklampan, håller du in knappen ett tag tills ett ett fönster med olika nivåer av ljus kommer upp. Där kan du fritt välja hur starkt eller svagt du vill att ficklampan ska lysa.

Sök i Bilder-appen för att snabbt komma åt en specifik bild, eller anpassa Kontrollcentret efter dina behov.

4. Anpassa Kontrollcenter

Du kan även anpassa Kontrollcenter, vilket är den skärm som dyker upp när du swipear uppåt nedifrån skärmen. På Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage kan du lägga till eller ta bort reglage. Allt för att anpassa din iPhone precis som du vill.

5. Shortcuts i appar

Behöver du komma åt något snabbt i en app? Istället för att klicka in dig på appen och komma åt funktionen, kan du istället trycka hårdare på appen. Håll inte in, utan tryck bara lite hårdare. Då kommer “Shortcuts” upp. Det kan exempelvis vara “Skapa alarm” på klockan, “Skapa ny kontakt” på telefonen eller “Ta en selfie” på kameran. På så sätt får du snabbare tillgång till vissa funktioner i appen.

Genom att trycka på "C" kan du radera ett nummer i kalkylatorn.

6. Radera ett nummer i kalkylatorn

Om du råkat skriva fel i kalkylatorn kan du, istället för att sudda ut allt genom att trycka på “C”, swipea med fingret över siffrorna. Då raderas bara den sista siffran i talet.

7. Ändra Siris uttal av ditt namn

Använder du inte Siri är denna funktion kanske smått meningslös, men det gör den inte mindre rolig för det. När du är inne i Siri, säg “Siri, uttala mitt namn”. Du får då säga ditt namn till Siri, som kommer med fem förslag på hur det ska uttalas som du får välja. Du kan med andra ord få Siri att uttala ditt namn, precis såsom du själv säger det.

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!