Tips: 7 Bästa Google Chrome-tillägg

November 3, 2020

Visste du att Google Chrome är den mest använda webbläsaren i hela världen? Google Chrome erbjuder snabb prestanda, ett stilrent gränssnitt och sömlös synkronisering mellan olika enheter. Med Google Chrome-tillägg kan din upplevelse av webbläsaren bli ännu bättre. Vi har valt ut våra favorit Chrome-tillägg, som vi tror att du också kommer gilla.

Något du bör vara medveten om är att Chrome-tillägg kan sakta ner webbläsaren smått, så se till att endast lägga till de tillägg som du faktiskt kommer använda dig av.

AdBlocker tar bort all reklam från webbplatser, såsom bannerannonser, videor och popups. (Bild: Google Chrome Web Store)

AdBlocker

AdBlocker är en gratis öppen källkodsblockerare som tar bort reklam som bannerannonser, videor och popup-fönster, samtidigt som det blockerar en mängd olika spårningsverktyg online. Du har möjlighet att "whitelista" utvalda webbplatser vars annonser du vill stödja, exempelvis nyhetssidor eller liknande.

Ladda ner AdBlocker

Checker Plus

För dig som mottar och läser många emails under dagen, samt använder Googles Gmail, är Checker Plus din bästa vän. Tillägget ser till att dina nya mail och inkorg bara är ett klick bort. Du kan visa dina meddelanden utan att behöva lämna din nuvarande sida för att öppna en Gmail-flik, och du kan markera ett meddelande som läst, radera det eller skicka det till arkivet. Tillägget kan ställas in för att visa skrivbordsaviseringar även när ett Chrome-fönster inte är öppet och kan ställas in för att övervaka flera Gmail-konton.

Ladda ner Checker Plus

The Great Suspender

Vi kan inte vara dom enda som ibland sitter med över 20 flikar uppe i Chrome-webbläsaren. Sanningen är att Chrome kan ta upp mycket minne, och att hålla många flikar öppna kan snabbt tömma datorns minne. The Great Suspender kommer till undsättning genom att övervaka dina öppna flikar och automatiskt (eller manuellt) lasta av flikar som inte har använts på ett tag från minnet, samtidigt som flikens titel och favoritikon bibehålls på flikfältet. Du kan sedan snabbt ladda om fliken genom att klicka på skärmen och få det bästa från två världar: lättare på maskinens minnesbelastning och samtidigt hålla en flik lättillgänglig.

Ladda ner The Great Suspender

Google Translate ser till att du kan översätta text direkt på en webbplats. (Bild: Google Chrome Web Store)

Google Translate

Medan Google Translate redan är en utmärkt webbtjänst för att översätta textavsnitt till och från språk, kan deras Google Chrome-tillägg låta dig översätta hela sidor med ett klick. Tillägget upptäcker automatiskt om webbplatsen du använder använder ett annat språk än din Chrome-standard och kan erbjuda att översätta den automatiskt. Användare kan också enkelt översätta textavsnitt och lyssna på korrekt uttal av översatta ord och fraser.

Ladda ner Google Translate

Mercury Reader

Mercury Reader kombinerar funktionerna "läs det senare" med en "läsfokuserad" webbsideformatering. Den tar automatiskt ut texten och viktiga bilder från en sida och visar dem i ett stort teckensnitt som är lätt att se. . Verktyget kan konfigureras för dina perfekta läsinställningar, och det synkroniseras automatiskt mellan datorer och mobila enheter. Mercury Reader fungerar bäst på nyhetssidor eller blogginlägg.

Ladda ner Mercury Reader

Spara artiklar, videor och webbsidor för att läsa senare. (Bild: Google Chrome Web Store)

Save to Pocket

Save to Pocket låter dig spara artiklar, webbsidor, bilder och videor för att dig att läsa eller se senare. Du kan synkroniseras allt över flera enheter, till exempel din smartphone eller surfplatta. Det finns också en Pocket Chrome-app för visning av sparat innehåll.

Ladda ner Save to Pocket

Emoji Keyboard

Irriterande att Emojis inte är så lättillgängliga som man vill att de ska vara när du är på datorn? Emoji Keyboard lägger alla emojis du behöver lättillgängligt i din webbläsare, så att du med ett knapptryck kan bläddra och kopiera din favorit emoji.

Ladda ner Emoji Keyboard

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!