Topp 6 teknikinnovationer på CES 2021

January 15, 2021
CES 2021 - mässa för konsumentelektronik stor bild.

Vi kallar på alla teknikälskare! 2021 kickades igång med den mest inflytelserika mässan för konsumentelektronik i världen - CES 2021.

Och även om årets mässa var helt digital presenterades ändå några av de mest spännande teknikvärldens mest spännande innovationer just nu.

Så, vilka produkter fick oss på TechBuddy mest exalterade? Låt oss ta en titt på några av de mest innovativa och smarta produkterna som fick oss att tappa hakan.


Samsung Bot Handy

Samsungs Bot Care-sortiment har redan väckt uppståndelse på årets utställning, med Bot Handy som genererat mest surr.

En gång kan robotbutlers ha varit en sci-fi-fantasi, nu har Samsung gjort dem till verklighet. Bot Handy använder avancerad AI för att plocka upp, flytta och hantera olika föremål och apparater runt ditt hem. Från att ställa in i diskmaskinen, tvätta och, ja ... till och med hälla upp ett glas vin - denna lilla robotbutler kommer att ta ditt smarta hem till nästa nivå.

LGs ihoprullbara smartphone


Teknikälskare blev yra av spänning över rykten om LG:s rullbara smartphone sedan en längre tid. Vid CES 2021 bekräftade LG äntligen det senaste genombrottet inom mobilteknik: LG Rollable - den allra första ihoprullbara smarttelefonen - kommer att lanseras 2021.

Men vad är exakt en ihoprullbar smartphone? Tja, det är en vanlig smartphone som, med ett knapptryck, rullas ut till sin dubbla storlek. Nästan som att ha en kompakt smartphone och liten surfplatta, i en enda praktisk enhet. LG:s ihoprullbara smartphone kommer sannolikt snabbt att följas av Oppo X, som också ryktas lanseras i år, eftersom smartphones med flexibla skärmar ser ut att bli det nya riktmärket inom mobil teknik.

Sony Airpeak Drone


Sony Airpeak Drone ser ut som något taget direkt ur Black Mirror - det både förvånar och skrämmer oss i lika stor utsträckning. Ändå försäkrar Sony oss att det riktar sig till professionella fotografer och videografer, snarare än onda genier. Så vi kan alla slappna av.

Sony säger att Airpeak tillåter videografer att "utforska nya gränser för visuellt uttryck." Med sin fyrkopterdesign, infällbara landningsutrustning och förmåga att filma med stabilitet vid mycket höga hastigheter är detta en ruskigt innovativ produkt. Och även om det verkligen är mer ett avancerat filmpaket än en konsumentprodukt just nu, ger det en inblick i den otroliga potentialen med drone-videografi, som skulle kunna bli mainstream snart, snarare än mycket senare.


SenseGlove Nova

Det holländska företaget SenseGlove debuterade sina handskar vid CES 2021 och tog samtidigt sin plats i rampljuset och fängslade teknikälskare över hela världen.

Det töjbara, användarvänliga materialet träffar komfortnivån precis rätt. Men där dessa VR-handskarna verkligen tar tag i användaren är funktionen för haptisk återkoppling, som gör det möjligt för bäraren att få en känsla olika former, strukturer och motståndsnivåer.

För tillfället är de innovativa VR-handskarna speciellt utformade för VR-ändamål, som att designa och utforska fysiska prototyper och utbildning i farligt material. Inom några år kan dessa dock gå hand i hand med VR-headset och därmed ge oss en helt ny nivå av spel och underhållning.

Lenovo Thinkreality A3

Lenovos Thinkreality A3, förstärkta augmented reality-glasögon, är planerade att lanseras under årets tredje kvartal och kommer praktiskt taget omdefiniera vårt att att jobba.

Thinkreality A3-glasögonen kommer att kunna användas vid virtuella evenemang, i en tid då själva begreppet “arbete” förändras, och är så mycket mer än vanliga smarta glasögon. Bäraren kan se och interagera med upp till fem virtuella skärmar - sex skärmar totalt när du inkluderar den fysiska skärmen som enheten är ansluten till, oavsett om det är en PC, bärbar dator eller smartphone.

Lenovo säger att glasögonen är avsedda för ”scenarier från fabriksgolv och laboratorier till hektiska butiker”, även om de, vid en tidpunkt då hemarbete blir standard, kan de bara hjälpa till att revolutionera hemmakontoret.

OrCam Read

Med alla de innovativa, banbrytande produkterna på CES 2021, är kanske den enda som verkligen är den första i sitt slag OrCam Read.

OrCam är en kompakt, trådlös, handhållen pek- och klickanordning som är speciellt utformad för personer med läsbesvär som dyslexi, liksom för blinda eller synskadade. Användaren riktar helt enkelt enheten mot en text - antingen på en tryckt yta som en tidning eller en digital skärm - för att texten ska konverteras till ljud i realtid, antingen via enhetens inbyggda mikrofonhögtalare eller via en ansluten Bluetooth-högtalare.

Framtiden är nu

Det här är bara sex av många otroliga produkter som presenteras vid årets virtuella CES-evenemang. Besök den officiella CES 2021-sidan för mer information om den banbrytande teknik som visades vid årets mest efterlängtade teknikmässa.

Få ut det bästa av din teknik och boka en TechBuddy idag. Vi är alltid här för att hjälpa till. ‍

Bildkälla: CES

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!