July 10, 2020
Tips & Tricks

Såhär går du tillväga om din iPhone inte fungerar

Idag tipsar vi om hur du kan gå tillväga om din iPhone slutar fungera. Följ dessa steg så kommer det säkerligen lösa problemet.

1. Om en app inte svarar

Kan du inte göra något när du är inne på en app kan en idé vara att tvinga den att avsluta. För att göra det går du först ur appen genom att trycka på hemknappen. Därifrån dubbelklickar du på hemknappen igen så du får upp alla aktiva appar. Där bläddrar du fram till den app du vill stänga av och drar därefter upp den

2. Om du inte kommer ut ur appen

Fungerar det inte att endast trycka på hemknappen för att komma ut från appen bör du stänga av hela telefonen. Detta för att rensa arbetsminnet vilket oftast brukar lösa problemet. För att stänga av telefonen håller du nere strömknappen och drar sen över remsan som säger "dra för att stänga av"

3. Inget händer när du håller nere strömknappen

Händer detta finns det ett sätt att ändå tvinga din telefon att stänga av sig själv. Läs hur du gör en tvångsomstart på din iPhone här och skrolla tills du hittar din iPhone modell.

4. Din iPhone strular trots allt ovan

Om din iPhone fortfarande är seg eller krånglar på annat sätt finns möjligheten att återställa den till fabriksinställningar. Genom att göra detta rensar du hela din telefon och trasiga filer som kan tänkas funnits försvinner även dem. Viktigt att tänka på är att först säkerhetskopiera din telefon så att det du vill spara finns kvar, t.ex. dina kontakter och bilder. Det gör du antingen genom att säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller att stoppa in telefonen i datorn med hjälp av en USB-sladd.

Med iCloud: Först och främst måste du vara ansluten till ett wifi. Gå in på Inställningar och välj sedan iCloud. Tryck därefter på Säkerhetskopiering och säkerställ att den är på. Sedan väljer du Säkerhetskopiera nu. Du måste vara ansluten till wifi under hela tiden, och sen när den laddat klart kommer du ha en kopia som ligger underInställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring. 

Med Dator: Först måste du ha iTunes nedladdat på din dator, om du inte har det laddar du ned det här. Koppla sedan in din telefon i datorn med en USB-sladd och följ instruktionerna du kommer få upp på skärmen (skriva in din lösenkod eller om du litar på datorn). Välj sedan din iPhone i iTunes och klicka sedan på Säkerhetskopiera nu. 

När du har säkerhetskopierat telefonen är det dags att återställa den. Det gör du enklast genom att gå till Inställningar på din iPhone, välj sedan Allmänt och därefter Nollställ. Efter det trycker du på Radera allt innehåll och inst. Viktigt är att vara utloggad från iCloud innan du försöker återställa telefonen. 

Nu kommer din telefon att vara precis som när du köpte den, alltså helt tom och du kommer få gå flera steg för att få igång telefonen. Anslut till ett wifi-nätverk och följ sedan anvisningarna på skärmen tills Appar och data visas. Där väljer du Återskapa från iCloud-säkerhetskopia eller Återskapa från iTunes-kopia och trycker sedan på Nästa. Om du ska återskapa från iCloud loggar du in på det iCloud-konto som du sparat säkerhetskopian på och väljer sedan den kopia som du skapade innan du återställde telefonen. Ska du istället återskapa från iTunes kopplar du in din iPhone i datorn och öppnar iTunes. Därefter väljer du din enhet och trycker på Återskapa säkerhetskopia. Där väljer du den säkerhetskopia du vill återskapa. 

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!