Så gör du en enkel felsökning av din iPhone

August 5, 2019

En iPhone som inte fungerar kan ju vara något av det jobbigaste som finns. Frustrationen är enorm och man kan känna sig maktlös för problemet. Men det finns faktisk några enkla saker du kan göra för att felsöka din iPhone och förhoppningsvis få den att fungera.

Starta om telefonen

En omstart av telefonen kan lösa många små problem och göra att en app som strulat börjar fungera igen. Kan du inte stänga av din iPhone på vanligt sätt? Då kan du göra en så kallad “soft reset”, eller tvångsomstart. Läs här hur du ska göra!


Stäng dina appar när du inte använder dem

Detta bör du göra då vissa appar fortfarande kör i bakgrunden även fast du klickat bort dig från den.


Ladda telefonen

Det kan kännas banalt att ladda mobilen när det strular, men när batteriet på din iPhone är lågt kan den, för att förlänga batteritiden, sakta ner prestandan. Testa att ladda mobilen för att se om den börjar fungera normalt, det kan ligga något bakom det.


Dubbelkolla om din mobil har lite lagringsutrymme

Detta kan du göra i appen Inställningar, tryck på Allmänt, tryck på iPhone-lagringsutrymme.

Där har du även rekommendationer på åtgärder för att öka lagringsutrymmet. Du kan även skaffa iCloud för att förvara dina bilder, dokument och annat i molnet, istället för mobilen.


Återställ den till fabriksinställningar

Din iPhone strular trots allt ovan: Om din iPhone fortfarande är seg eller krånglar på annat sätt finns möjligheten att återställa den till fabriksinställningar. Genom att göra detta rensar du hela din telefon och trasiga filer som kan tänkas funnits försvinner även dem. Viktigt att tänka på är att först säkerhetskopiera din telefon så att det du vill spara finns kvar, t.ex. dina kontakter och bilder. Det gör du antingen genom att säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller att stoppa in telefonen i datorn med hjälp av en USB-sladd.

Med iCloud

Först och främst måste du vara ansluten till ett wifi. Gå in på Inställningar och välj sedan iCloud. Tryck därefter på Säkerhetskopiering och säkerställ att den är på. Sedan väljer du Säkerhetskopiera nu. Du måste vara ansluten till wifi under hela tiden, och sen när den laddat klart kommer du ha en kopia som ligger under Inställningar > iCloud > Lagring > Hantera lagring.

Med Dator

Först måste du ha iTunes nedladdat på din dator, om du inte har det laddar du ned det här. Koppla sedan in din telefon i datorn med en USB-sladd och följ instruktionerna du kommer få upp på skärmen (skriva in din lösenkod eller om du litar på datorn). Välj sedan din iPhone i iTunes och klicka sedan på Säkerhetskopiera nu.

När du har säkerhetskopierat telefonen är det dags att återställa den. Det gör du enklast genom att gå till Inställningar på din iPhone, välj sedan Allmänt och därefter Nollställ. Efter det trycker du på Radera allt innehåll och inst. Viktigt är att vara utloggad från iCloud innan du försöker återställa telefonen.

Om din iPhone fortfarande strular trots ovanstående åtgärder kan du höra av dig till oss på TechBuddy för att få hjälp. Detta kan du göra genom att kontakta vår kundservice eller boka en TechBuddy direkt!

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!