Så byter du från analog- till digital-TV

September 7, 2020

Har du Com Hem som TV-leverantör? Den 8 september utgår de analoga sändningarna och kanalerna. Istället blir de digitala. Varför sker bytet och vad behöver du göra?


Varför byta från analog- till digital-TV?

Skiftet är en modernisering som kommer ge dig som tittare en bättre TV-upplevelse - både ljud-och bildkvalitet blir bättre. När de analoga sändningarna försvinner frigörs utrymme i nätet och Com Hems kunder får bättre, snabbare bredband istället.

Vad behöver jag göra?

1. Byt källa på TV:n

Hur du byter källan beror på din TV. På din fjärrkontroll ska du leta efter en knapp som det står "Input", "Ext.", "Source" eller liknande på. Då byter du bara ingång till "Digitalt".

Hur du gör en kanalsökning eller byter källa på din TV beror på din TV. Titta i manualen, där står det alltid hur du gör.

2. Utför en kanalsökning

Även hur du gör en kanalsökning beror på din TV. Hur du gör det står i TV-manualen. Se till att slå in rätt nätverks-ID för din ort, så att du ser rätt lokala nyheter. Här har Com Hem samlat alla nätverksnummer.

DVB-C-loggan

3. Byt TV

Om du har en gammal TV kan det hända att du inte kan se digitala kanaler. De modernare TV-apparaterna har en inbyggd digial-TV-mottagare, vilket de äldre inte har. När du byter till en ny TV, se till att den är märkt med en DVB-C-logga - det är nämligen den mottagaren för kabel-TV som behövs.


4. Skaffa en digital-TV-box

En digital-TV-box gör att du kan ta emot digitala sändningar även om din TV inte kan ta emot digital-TV. Se till att du införskaffar en digital-TV-box med märkt med DVB-C-loggan.

5. Inget

Om du kan titta på dina kanaler som vanligt betyder det att du redan tittar digitalt och då behöver du inte göra någonting.

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!