Maxa din TV-upplevelse med några enkla knep

February 21, 2020

Även om vi inte vill erkänna det spenderar vi en stor del av vår lediga tid på att titta på TV. En viktig match i fotboll, sista avsnittet på den där fantastiska serien eller kanske bara Halv åtta hos mig? Oavsett vad du gillar att titta på finns det många events var vi samlas med nära och kära framför TV:n. Trots det anstränger vi inte alltid oss att fixa en maxad TV-upplevelse. Men det finns faktiskt några enkla tips på saker du kan tänka på när du samlar ett stort (eller litet) gäng framför TV:n för att göra upplevelsen bättre: 


Våra bästa tips - så maxar du din TV-upplevelse

1. Placering av TV:n

Se till att du placerar din TV i rätt höjd, om det går. Ett vanligt misstag många gör är att placera bilden för högt upp, vilket inte ger en behaglig upplevelse. Istället ska du placera TV:n i ögonhöjd. Ideal höjd att ha TV:n på beror på storleken, men en 55”-65” bör placeras på en höjd från 80cm till 95cm i underkant på TV:n, men det är smaksak!


2. Mörklägg rummet

Ett mörkt rum bidrar till en trevlig och mysig stämning. Om ditt rum har många fönster kan det vara värt att installera mörkläggningsgardiner så att du enkelt lan blockera eventuellt externt ljus. Med en smart gardin kan du justera mörkläggningen utan att behöva ställa dig upp.

Använd punktbelysning runt omkring var du och ditt sällskap sitter om det behövs. Här kan du använda smarta lampor som du styr från din smartphone, så att du kan justera ljuset utan att behöva lämna soffan. Undvik starkt ljus runt TV:n. 


3. Ljuddämpning

Ett ljuddämpat rum ger en trevlig ljudmiljö var ekon och starka ljudreflexer är ett minne blott. Vill du skapa en riktigt maxad upplevelse, oavsett om du har ett dedikerat rum för hemmabio eller bara kollar i vardagsrummet, ska du använda dig av tjocka textilier såsom gardiner och mattor i rummet för att ljuddämpa. 

4. Välj rätt TV

En smart TV är användbar om du vill streama filmer, eftersom den har tillgång till appar som Netflix, Viaplay och HBO. Har du inte en Smart TV? Inga problem! Så länge din TV har en HDMI-ingång tillgänglig kan du använda Google Chromecast som simulerar att TV:n är en Smart TV.


5. Njut!

Bunkra upp med dina favoritchips och läsk, samla dina närmaste, lägg bort mobilerna och njut av det ni tittar på!

Våra Buddies tipsar! Produkter som förbättrar upplevelsen ytterligare:

Soundbar

Har du en smart-TV? Många av dem är idag otroligt tunna, vilket är elegant men tyvärr gör att de inbyggda högtalarna är sämre. För så bra ljud som möjligt kan du införskaffa en soundbar. De flesta soundbars är gjorda för att sitta framför din TV-skärm, men de kan också vara väggmonterade ovanför eller på sidan av den också. 

“En av de bästa soundbars på marknaden är SAMSUNG HW-MS660. Här har du en soundbar som passar bra både för musik och film, bra bas och detaljrikt ljud gör detta till min varmaste rekomendation.” - Ellen

Pris: från 3190:-

Apple TV & Chromecast

Äger du ingen SMART-TV, men vill titta på något du hittar på en streamingtjänst men inte på de vanliga TV-kanalerna? Eller saknar du en HDMI-sladd och kan inte koppla in din dator i TV:n? Istället för att sitta och trängas framför en liten dator bör du köpa en Chromecast eller Apple TV. Med Apple TV och Chromecast kan du skärmdubblera och titta på innehåll från din mobil till TV:n. 

Vad passar dig bäst - Apple TV vs Chromecast? Läs mer här.

Vill du spara tid och låta någon annan installera den åt dig? Boka teknikhjälp här!

Smart gardin

Som vi nämnde tidigare kan ett mörkt rum förbättra TV-upplevelsen markant, och om du vill slippa resa dig ur soffan för att dra för gardinerna är detta tips för dig. Med en smart gardin kan du, med hjälp av en fjärrkontroll, justera dina gardiner direkt från soffan! IKEAs Fyrtur är ett exempel på detta och är mycket enkla att installera. 

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!