Support på säkerhet och backup ikon

Säkerhet & Backup

Att känna dig säker när du använder dina teknikprylar är A och O. Därför är det viktigt att ha koll på hur du ska bete dig i olika situationer när du surfar runt på nätet. Att du även har backat upp alla viktiga bilder och filer är nödvändigt för att aldrig riskera att förlora dem. Känner du dig osäker på hur du på bästa sätt går tillväga för att säkra allt detta? Då finns vi självklart där för dig.

Grön Checkmark
60 000+ uppdrag utförda
Grön Checkmark
Våra kunder ger oss 4.8 av 5
Grön Checkmark
Hundratals kunniga tekniker

Våra pålitliga Buddies har full koll på hur du ska gå tillväga för att säkra dina enheter, så att du ska känna dig så trygg som möjligt. Våra vanligaste uppdrag relaterat till säkerhet och backup är:

 • Grön Checkmark
  Hjälpa dig ladda ner och gå igenom BankID
 • Grön Checkmark
  Säkerhetsgenomgång
 • Grön Checkmark
  Rensa en virusinfekterad dator
 • Grön Checkmark
  Sätta upp en backup-lösning för alla dina filer
 • Grön Checkmark
  Installera säkerhetsprogram så som McAfee eller F-Secure
En tekniker hjälper kund med säkerhet och backup
Hej! 👋 Visste du att du kan videochatta med en tekniker direkt? Starta chatt nu 💬

Vi ger support på alla antivirusprogram

Våra tekniker har stor erfarenhet av flera olika antivirus- och säkerhetsprogram. TechBuddys support är oberoende - det betyder att vi inte är bundna till att ge support på antivirus från specifika företag, utan vi kan ge dig support på alla olika typer av TV. Bland annat ger vi support på:

Vad är ett virus?

Ett datavirus är ett litet program som är utformat för att sprida sig till andra program. När du kör det berörda programmet kommer också koden för viruset att köras. Den koden kan göra i princip vad som helst, oftast är det inget trevligt. De som skapar dessa virus kan vara ute efter att skada din dator och ta känsliga uppgifter från dig.

Bluffmail

Det finns mycket bluffmail som cirkulerar på nätet, och de kommer ofta i olika vågor. Ofta handlar det om mail som liknar mail från skatteverket, din bank eller polisen. Antingen vill de att du ska ladda ner någon fil (som då är infekterad) eller att du ska klicka dig vidare och skriva in dina personliga uppgifter någonstans. Det kan vara extremt svårt att se skillnad på bluffmail och autentiska mail då utseendet ofta är i princip identiskt. Följ dessa regler för att minska risken att bli drabbad:

 • Öppna aldrig bifogade filer om det inte är en avsändare du litar på.
 • Lämna aldrig ut personliga eller känsliga uppgifter via mail.
 • Myndigheter ber aldrig om dina uppgifter i mail.
 • Är du osäker? Googla och ring alltid upp avsändaren för att dubbelkolla.

Backup

Att ha en fungerande backup på din dator, mobiltelefon, surfplatta o.s.v. är otroligt viktigt. Om något skulle hända med t.ex. din dator har du då ändå kvar det allra mest värdefulla: innehållet. Det finns flera olika sätt att backa upp din information på. Antingen kan det vara genom en molnlösning eller manuellt till olika hårddiskar eller liknande. Båda fungerar egentligen lika bra. Det enda som är viktigt att komma ihåg är att om du väljer en manuell backup så får du bara tillbaka det som fanns senast du gjorde din backup. Väljer du istället någon typ av molnlösning kan du ställa in automatiska backuper. Då backar det upp din enhet flera gånger i veckan eller dagligen och din säkerhetskopia är då mer aktuell. Med en molnlösning behöver du inte heller komma ihåg att göra något: mobilen/datorn/surfplattan gör allt jobb åt dig.

Lösenord

Det är också självklart viktigt att välja ett säkert lösenord för att ingen ska komma åt dina filer. Ditt lösenord bör innehålla versala och gemena bokstäver, samt tecken och nummer.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Har du någon fråga eller fundering? Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna. De kan även hjälpa dig även lägga din bokning. Du når oss lättast genom att ringa eller maila oss.