Hur fungerar Airdrop?

August 13, 2019

Du har säker flera olika bilder på din mobil. En bild på maträtten du åt på restaurangen, på din kompis bebis eller kanske till och med en selfie. Allas telefoner är nog fyllda med i princip likadana bilder. Dock kan det finnas situationer när din kompis har tagit EXAKT den bilden du vill ha. Istället för att MMS:a eller maila eller allt vad folk gör så finns en funktion i iPhone som heter AirDrop. Det är en smidig funktion som gör att du kan dela bilder och filer mellan alla Apple-produkter.


Såhär gör du:

1. Börja med att aktivera AirDrop på din enhet. Du hittar Airdrop på Inställningar > Allmänt > AirDrop. Här kan du välja om du vill stänga av mottagningen helt, om bara dina kontakter kan skicka till dig eller om alla kan skicka till dig. Kom ihåg att du alltid måste tillåta bilder som skickas till dig!

2. När du sedan är inne på dina bilder väljer du den eller de bilder du vill skicka. Klicka på lilla symbolen nere i vänstra hörnet. Här ser du flera alternativ på hur du kan skicka bilden, till exempel via meddelande eller AirDrop. För att endast se de enheter du kan AirDrop:a till, tryck på AirDrop.

3. Välj vem du vill skicka till. Personen kommer behöva godkänna bilden på sin enhet.

4. Klart! Bilden sparas på vanliga kamerarullen - mycket smidigare än MMS va?

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!