5 tips till dig & din mobil inför semestern

June 22, 2020

Nu är det sommar och gassande sol på de flesta platser, och semestertiderna närmar sig med stormsteg. Att ha med telefonen för att kunna föreviga alla dessa härliga minnen är en självklarhet för oss flesta. Därför bör du preppa telefonen inför sommarens alla händelser - så att den går att använda fullt ut utan att du behöver vara orolig.

Se till att ha minne på telefonen.

De flesta av oss vill kunna ta mycket bilder och filma när vi är ute och upplever sommaren. Det värsta som finns är att få upp meddelandet ”minnet fullt” när du precis ska ta en bild. Hur gör du då för att undvika det? Se till att ha säkerhetskopierat din telefon antingen till någon typ av molntjänst (iCloud, Google Drive eller något liknande) eller över till din dator. På så sätt kan du radera filerna i din telefon utan att de försvinner.

Inte direkt de roligaste problemen att ta tag i under semestern...
Inte direkt de roligaste problemen att ta tag i under semestern...

Ha koll på dina försäkringar.

Många signar upp dyra telefonförsäkringar hos sin mobiloperatör helt i onödan. Kolla istället upp vad dina redan befintliga försäkringar täcker, så som din hemförsäkring. Ofta brukar de täcka en sprucken skärm eller vattenskada. Alternativt om du har en drulleförsäkring, dessa täcker ytterligare klantiga missar du råkar göra (som att t.ex. bada med telefonen, eller tappa den i backen eller liknande).


Slappna av på riktigt.

Vill du verkligen njuta av semestern och lugnet? Stäng av notiser på alla dina arbetsrelaterade appar (mail, chattverktyg, sociala medier kanske). Då kan du verkligen checka ut ordentligt och inte undermedvetet stressa upp dig över sådant som dyker upp.

Säkerhetskopiera telefonen ofta.

Antagligen har du inte wifi hela tiden under semestern, varken på utlandsresan eller i sommarstugan. För att dina bilder inte ska vara borta om du tappar mobilen - se till att säkerhetskopiera den till molnet varje gång du kopplar upp dig till wifi. Då riskerar de aldrig att försvinna.

Ladda ner kartor till mobilen för att spara mobildata.
Ladda ner kartor inför den längre bilturen.

Ladda ner kartor i din telefon. 

Ska du ut och bila i sommar? När du har wifi kan du i Google maps ladda ner kartor över de områden som du kommer vistas i. Därefter kan du söka i dem precis som vanligt, och på så sätt spara din mobildata till annat.

Stöter du på problem med din mobil under semestern? Eller kanske strular wifi:t i sommarstugan? Vi på TechBuddy har tekniker i hela landet och är redo att hjälpa dig var du än är. Boka en TechBuddy här!

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!