Support för ljudsystem

Kundbetyg, 4.8 stjärnor av 5.
av våra kunder på Google.
från 499 kr/h*

Vi kan hjälpa dig att installera högtalarsystem, felsöka och ge support på befintliga högtalare. Få hjälp med ditt ljudsystem idag, på plats i ditt hem.

Boka online
*Med RUT. Utan RUT: 998 kr/h.
Hjälp alla dagar 8-21
🥰
100,000+ nöjda kunder
🔥
Få hjälp nu, betala senare

Fördelen med TechBuddy

Behöver ni IT-support snabbt och på distans? Vi erbjuder digital hjälp direkt. För mer komplexa problem, som med Smarta hemmet, Dator, TV och media, kommer våra tekniker direkt till er arbetsplats. Vi är oberoende av IT-leverantör och våra experter hanterar alla typer av IT-utmaningar. Snabb, flexibel och pålitlig IT-support, anpassad efter era behov!

*I vissa mindre tätorter långt ifrån större städer är inställelsetiden till bokad Buddy 72h-168h.

Bokad Buddy inom 2-48h*
Experter inom teknik
4.8 av 5 i kundbetyg
230,000+

nöjda kunder.

4.87 av 5

i kundbetyg.

1237+

tekniker i hela Sverige.

Vi älskar teknik, och vi kan få dig att älska det också.

Våra teknikexperter, "Buddies", hjälper dig komma igång med och felsöka tekniken i ditt hem. Allt för att teknik ska bli tillgängligt och roligt för alla.

Boka en Buddy

Hur fungerar TechBuddy?

Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig att boka en TechBuddy.

Familj som bokar en TechBuddy

1. Boka besöket

Boka ditt besök online. Välj vad du behöver hjälp med samt när och var. Du kan också boka genom att ringa oss på 010-17 77 307.

En tekniker på en moped

2. Tekniker påväg

En TechBuddy kommer att ringa upp dig för att stämma av kring problem och plats.

Besöket utförs

3. Hjälpen är här!

TechBuddyn är på plats hos dig på utsatt tid, redo att hjälpa till. Du betalar med faktura efter besöket.

Vi värnar om våra kunders- och Buddies hälsa.

För att värna om din och våra Buddies hälsa kan vi komma att bära mask och hålla avstånd under hembesök.

Teknikhjälp på videosamtal

En hjälpande hand på distans

Vi erbjuder även support på distans via videosamtal. Perfekt för mindre problem och när du behöver snabba råd från en tekniker. Pris från 199 kr/halvtimme.

Pris från 199 kr/halvtimme
Grön checkmark ikon
Hjälp inom 24 timmar
Grön checkmark ikon
Boka distanssupport

Vanliga frågor

Har du frågor? Vi har svar. Om du inte hittar det du letar efter är du varmt välkommen att kontakta oss.

Boka TechBuddy

Vilka dagar och tider kan ni hjälpa mig?

Våra Buddies kan hjälpa dig alla dagar i veckan mellan 8-21. Du, tillsammans med din Buddy, väljer exakt tid och datum för ditt besök efter din bokning. Vår kundtjänst har öppet 10-17 på vardagar (helgstängt).

Hur bokar jag en TechBuddy?

Du kan boka en TechBuddy på två olika sätt: På vår hemsida eller över telefon (010-17 77 307).

Hur lång tid tar det innan jag får hjälp?

Vi har som servicelöfte och ambition att hjälpa alla våra kunder inom 48h. Vill du istället boka in ett besök längre fram i tiden går detta självklart också. Den TechBuddy som tar på sig just ditt uppdrag kommer att ringa upp dig och ni bestämmer tillsammans en tid som passar för besöket, så du behöver aldrig sitta hemma och vänta på att någon ska dyka upp.

Läs mer om ljudsystem

Vi ger support på ljudsystem från alla varumärken

Vår support är oberoende, vilket betyder att vi kan ge dig support på ljudsystem från fler olika varumärken. Våra tekniker har lång erfarenhet av olika ljudsystem och kan ge support på de allra flesta varumärken, tillverkare och komplexa ljudsystem, bland annat: Sonos, Bose, Marshall, Pioneer, JBL, Philips, Logitech, Yamaha, Sony.

Installation och set-up ljudsystem

Installation av ljudsystem ser olika ut, beroende på hur komplext ljudsystemet är. Idag har tillverkare gjort installationsprocessen hyfsat enkel, exempelvis JBL, Sonos och Bose använder sig av mobilapplikationer vid installation. Mer komplexa ljudsystem kräver mer erfarenhet och kunskap. Placeringen av högtalarna är en viktig del av set-upen - den är mycket beroende av var du kommer placera dig när du använder högtalarna. Detta är vanligtvis din soffa.

Högtalare vill inte ansluta till internet

Att ens Bluetooth-högtalare inte vill ansluta till WiFi:t hemma är ett mycket vanligt problem som vi på TechBuddy ofta hjälper kunder med. Steg ett är att i att försöka lösa problemet är att se till att den enhet du vill strömma musik från är ansluten till samma nätverk som högtalaren. Det är även viktigt att dina högtalare är inom rätt räckvidd till routern, så att anslutningen är optimal. Många av våra kunder som har Sonos-högtalare hemma upplever detta problemet. Läs mer om vad du kan göra här.

Vanliga problem med ljudsystem

Ett vanligt problem som många stöter på är att ljudet från högtalarna låter förvrängt, eller att du inte hör något ljud från högtalarna över huvud taget. Det första du bör kontrollera är din ljudkälla. Om du spelar musik via en kabel som är ansluten till din telefon, se om det fungerar när du är ansluten till en annan högtalare. När du är säker på att det ursprungliga ljudet låter bra på en annan högtalare eller ett ljudsystem måste du kontrollera om du har valt rätt källa. Känner du dig osäker på hur du ska göra? Boka en tekniker, så ser vi till att hjälpa dig.

Vilket ljudsystem ska jag välja?

Ett kort svar på den frågan är: Det beror helt och hållet på vad du vill använda det till. Ett ljudsystem kan ju vara ett nätverk av Sonos-högtalare som täcker hela villan på 300 m2. Detta system har ju ett helt annat syfte än ett surroundsystem du kopplar ihop med TV:n. Så det första du måste fundera på är vad du vill använda det till; musik, film eller instrument kanske? Utbudet av högtalare är en djungel och det kan vara svårt att lotsa sig fram om man inte har koll. Här gäller samma sak som när du ska köpa en ny TV: ha koll på dina personliga behov och sätt ett maxpris. Det gör det enklare för dig att komma hem med något du känner dig nöjd med. Är du fortfarande osäker och vill ha stöd när du ska hitta rätt system för dig och dina behov? Boka en TechBuddy som är expert på allt som heter ljud.

Surroundljud till TV

Vill du verkligen maxa dina filmkvällar hemma? Har du köpt ny TV men tycker inte riktigt att ljudet matchar med bilden? Då finns det många system du kan köpa till för att skapa en äkta biokänsla. För att få till den på riktigt bör du satsa på ett surroundsystem. Ett 5.1 system betyder att du har 5 högtalare och 1 baslåda. Det brukar räcka ganska bra för ett normalstort vardagsrum. Ta hjälp av en guide på nätet när du sätter upp alla högtalarna, eller ta hjälp av en TechBuddy som kan visa dig hur du ska placera dem för att uppnå bästa effekt.

Om TechBuddy

Sedan 2016 har vi på TechBuddy varit Sveriges go-to för teknisk support, och nu är vi ett av de ledande företagen i Europa. Tack vare vårt community med tekniker kan vi erbjuda kunder i hela Sverige support på dator, internet, TV och mycket mer.
Läs mer om TechBuddy.