Ljudsystem

Att ha ett ljudsystem uppsatt hemma är magiskt. Vi kan hjälpa dig installera ett högtalarsystem, ansluta ljudsystem till TV och felsöka samt ge support på befintliga högtalare. TechBuddy hjälper dig på plats eller på distans via telefon.

Grön Checkmark
50 000+ uppdrag utförda
Grön Checkmark
Våra kunder ger oss 4.8 av 5
Grön Checkmark
Hundratals kunniga tekniker

Våra Buddies har stor erfarenhet av olika typer av ljudsystem, oavsett märke. Sonos, Bose? Vi är proffs på det. Våra vanligaste ljudsystemrelaterade uppdrag är:

 • Grön Checkmark
  Koppla ljudsystem till TV
 • Grön Checkmark
  Personlig rådgivning vid köp av ny produkt
 • Grön Checkmark
  Support på ljudsystem som inte fungerar
 • Grön Checkmark
  Installation av nya högtalare och ljudsystem
TechBuddy hjälper installera ljudsystem
Hej! 👋 Visste du att du kan videochatta med en tekniker direkt? Starta chatt nu 💬

Vi ger support på ljudsystem från alla varumärken

Vår support är oberoende, vilket betyder att vi kan ge dig support på ljudsystem från fler olika varumärken. Våra tekniker har lång erfarenhet av olika ljudsystem och kan ge support på de allra flesta varumärken, tillverkare och komplexa ljudsystem, bland annat:

Installation och set-up ljudsystem

Installation av ljudsystem ser olika ut, beroende på hur komplext ljudsystemet är. Idag har tillverkare gjort installationsprocessen hyfsat enkel, exempelvis JBL, Sonos och Bose använder sig av mobilapplikationer vid installation. Mer komplexa ljudsystem kräver mer erfarenhet och kunskap. Placeringen av högtalarna är en viktig del av set-upen - den är mycket beroende av var du kommer placera dig när du använder högtalarna. Detta är vanligtvis din soffa.

Högtalare vill inte ansluta till internet

Att ens Bluetooth-högtalare inte vill ansluta till WiFi:t hemma är ett mycket vanligt problem som vi på TechBuddy ofta hjälper kunder med. Steg ett är att i att försöka lösa problemet är att se till att den enhet du vill strömma musik från är ansluten till samma nätverk som högtalaren. Det är även viktigt att dina högtalare är inom rätt räckvidd till routern, så att anslutningen är optimal. Många av våra kunder som har Sonos-högtalare hemma upplever detta problemet. Läs mer om vad du kan göra här.

Vanliga problem med ljudsystem

Ett vanligt problem som många stöter på är att ljudet från högtalarna låter förvrängt, eller att du inte hör något ljud frå högtalarna över huvud taget. Det första du bör kontrollera är din ljudkälla. Om du spelar musik via en kabel som är ansluten till din telefon, se om det fungerar när du är ansluten till en annan högtalare. När du är säker på att det ursprungliga ljudet låter bra på en annan högtalare eller ett ljudsystem måste du kontrollera om du har valt rätt källa. Känner du dig osäker på hur du ska göra? Boka en tekniker, så ser vi till att hjälpa dig.

Vilket ljudsystem ska jag välja?

Ett kort svar på den frågan är: Det beror helt och hållet på vad du vill använda det till. Ett ljudsystem kan ju vara ett nätverk av Sonos-högtalare som täcker hela villan på 300 m2. Detta system har ju ett helt annat syfte än ett surroundsystem du kopplar ihop med TV:n. Så det första du måste fundera på är vad du vill använda det till; musik, film eller instrument kanske? Utbudet av högtalare är en djungel och det kan vara svårt att lotsa sig fram om man inte har koll. Här gäller samma sak som när du ska köpa en ny TV: ha koll på dina personliga behov och sätt ett maxpris. Det gör det enklare för dig att komma hem med något du känner dig nöjd med. Är du fortfarande osäker och vill ha stöd när du ska hitta rätt system för dig och dina behov? Boka en TechBuddy som är expert på allt som heter ljud.

Surroundljud till TV

Vill du verkligen maxa dina filmkvällar hemma? Har du köpt ny TV men tycker inte riktigt att ljudet matchar med bilden? Då finns det många system du kan köpa till för att skapa en äkta biokänsla. För att få till den på riktigt bör du satsa på ett surroundsystem. Ett 5.1 system betyder att du har 5 högtalare och 1 baslåda. Det brukar räcka ganska bra för ett normalstort vardagsrum. Ta hjälp av en guide på nätet när du sätter upp alla högtalarna, eller ta hjälp av en TechBuddy som kan visa dig hur du ska placera dem för att uppnå bästa effekt.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Har du någon fråga eller fundering? Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna. De kan även hjälpa dig även lägga din bokning. Du når oss lättast genom att ringa eller maila oss.