Surf- och läsplattor

Har du köpt en ny surf- eller läsplatta som du vill ha hjälp att komma igång med? Eller upplever du krångel och problem med din iPad? Vi hjälper dig självklart med allt som rör din läs- och surfplatta.

BOKA EN BUDDY

Osäker på vad vi kan hjälpa dig med? Här har du några exempel:

Trevlig och positiv!
"TechBuddyn var duktig och löste problemet. Fick hjälp samma dag som jag bokade. Är jätte nöjd!"
- Andreas, Lidingö

Mer om surf- och läsplattor

Surf- & läsplattor kan liknas både med en dator och smartphone. Dock finns inte lika mycket funktionalitet i en surfplatta som i en telefon, och jämfört med en dator är den inte heller fullt lika utvecklad. En surfplattas användningsområde är mer för vardagligt bruk så som att surfa på nätet, titta på video eller läsa en e-bok.

Vid köp av surf- och läsplattor

När du ska köpa en surf- eller läsplatta finns det egentligen två saker som du bör fokusera på; batteritid och storlek på skärmen. Tänk efter vad du vill använda din surfplatta till och bestäm utifrån det hur stor skärm du behöver. Gällande batteritid finns det fler faktorer som kan påverka hur länge ett batteri håller.

Batteritid

Hur länge ett batteri håller efter en hel laddning beror på olika faktorer:

Skärmstyrka

Att driva en skärm tar väldigt mycket batteri, desto större och skarpare desto mer batteri drar den. Om du behöver spara batteri kan det hjälpa mycket att dra ner ljusstyrkan på skärmen. Ha som standard att inte ha max ljusstyrka då det drar väldigt mycket batteri.

Energisparläge

Ett bra sätt att förlänga batteriet är att ha surfplattan på energisparläget, detta innebär att surf eller läsplattan sätter en gräns på hur mycket enheten får anstränga sig, vilket kan resultera att den blir en aning långsammare. Energisparläge hittar du oftast under inställningar där du enkelt kan sätta på det.

Skärm - LCD eller OLED?

Skärmen är väldigt viktig vid köp av en surfplatta, storlek och upplösning är det viktigaste när det gäller kvalitet och hur mycket du ser på en skärm. Det finns ett antal olika skärmtyper som tex. LCD och OLED. De allra flesta surfplattorna använder sig av LED eller OLED då dessa skärmtyper visar de bästa färgerna och kontraster. Så det kan vara bra att kika lite extra efter det om du vill ha en skarp och tydlig skärm.

Lagring på din surf- eller läsplatta

Om du gillar att ladda ner filmer, musik eller ta mycket bilder så är lagring väldigt viktigt för dig. I många modeller som tex. Samsung Galaxy Tab 3 har du möjlighet att lägga till ett extra minneskort för större minne, vilket inte är möjligt i andra modeller som tex. Apple iPad.

En rekommendation är att ha minst 16GB lagring på din surfplatta, men det är självklart beroende på vad du vill använda den till. Värt att komma ihåg är du alltid kan använda dig av molntjänster även i en surfplatta. Det gör att du kan lagra värdefull information och även köpa extra utrymme där.

BOKA EN BUDDY!