Smartphone och surfplatta ikon

Surf- och läsplattor

Har du köpt en ny läsplatta som du vill ha hjälp att komma igång med? Eller upplever du krångel och problem med din iPad? Vi hjälper dig självklart med allt som rör din läs- och surfplatta.

Grön Checkmark
60 000+ uppdrag utförda
Grön Checkmark
Våra kunder ger oss 4.8 av 5
Grön Checkmark
Hundratals kunniga tekniker

En surfplatta ska ju bara fungera. Kanske behöver du hjälp med att ta reda på vad problemet faktiskt är, eller så behöver du en genomgång av din nyinköpta surfplatta? Våra vanligaste uppdrag relaterade till surf- och läsplattor är:

 • Grön Checkmark
  Generell support för läsplatta
 • Grön Checkmark
  Konfigurering av mail i din surfplatta
 • Grön Checkmark
  Installation och genomgång av ny surfplatta
 • Grön Checkmark
  Nedladdning av appar
Våra tekniker jobbar som vanligt, men vi har vidtagit försiktighetsåtgärder med anledning av COVID-19. Läs mer

Så fungerar TechBuddy

En familj som bokar ett besök
1. Boka ditt besök

Boka ditt besök här. Välj kategori och fyll i dina uppgifter.

En tekniker ringer upp och stämmer av kring plats och tid.
2. Tekniker ringer upp

En tekniker kommer ringa upp dig och stämma av kring datum och tid.

Besöket utförs
3. Dags för besöket!

Samma tekniker besöker ditt hem (eller ringer dig på videosamtal) och löser dina problem. Njut av tekniksupport - betala senare med faktura.

Surf- och läsplattor kan liknas både med en dator och smartphone. Dock finns inte lika mycket funktionalitet i en surfplatta som i en telefon, och jämfört med en dator är den inte heller fullt lika utvecklad. En surfplattas användningsområde är mer för vardagligt bruk så som att surfa på nätet, titta på video eller läsa en e-bok.

Vi ger support på surf- och läsplattor från alla varumärken

TechBuddy ger oberoende support - det betyder att vi inte är bundna att ge support på specifika varumärken, utan kan hjälpa dig med alla produkter från alla varumärken. Vi kan ge dig support på surf- och läsplattor från alla varumärken, bland annat:

Vid köp av surf- och läsplattor

När du ska köpa en surf- eller läsplatta finns det egentligen två saker som du bör fokusera på; batteritid och storlek på skärmen. Tänk efter vad du vill använda din surfplatta till och bestäm utifrån det hur stor skärm du behöver. Gällande batteritid finns det fler faktorer som kan påverka hur länge ett batteri håller.

Batteritid

Hur länge ett batteri håller efter en hel laddning beror på olika faktorer:

 • Skärmstyrka
 • Vad du gör på plattan
 • Energispar-läge
 • Batteriets kapacitet

Skärmstyrka

Ett bra sätt att förlänga batteriet är att ha surfplattan på energisparläget, detta innebär att surf eller läsplattan sätter en gräns på hur mycket enheten får anstränga sig, vilket kan resultera att den blir en aning långsammare. Energisparläge hittar du oftast under inställningar där du enkelt kan sätta på det.

Energisparläge

Att datorn stänger av sig helt plötsligt kan vara väldigt allvarliga fel. Samma sak om du har en dator som inte startar. Om detta händer är det högst rekommenderad att du sparar alla dina viktiga filer på ett USB minne och skickar sedan tillbaka datorn till din återförsäljare om din försäkring eller garanti fortfarande gäller. Det är svårt att säga generellt vad det beror på. Det bästa är att lämna in den eller boka en TechBuddy för att få professionell rådgivning kring vad det kan vara som orsakar problemet.

Hej! 👋 Visste du att du kan videochatta med en tekniker direkt? Starta chatt nu 💬

Skärm - LCD eller OLED?

Skärmen är väldigt viktig vid köp av en surfplatta, storlek och upplösning är det viktigaste när det gäller kvalitet och hur mycket du ser på en skärm. Det finns ett antal olika skärmtyper som tex. LCD och OLED. De allra flesta surfplattorna använder sig av LED eller OLED då dessa skärmtyper visar de bästa färgerna och kontraster. Så det kan vara bra att kika lite extra efter det om du vill ha en skarp och tydlig skärm.

Lagring på din surf- eller läsplatta

Om du gillar att ladda ner filmer, musik eller ta mycket bilder så är lagring väldigt viktigt för dig. I många modeller som tex. Samsung Galaxy Tab 3 har du möjlighet att lägga till ett extra minneskort för större minne, vilket inte är möjligt i andra modeller som tex. Apple iPad.

En rekommendation är att ha minst 16GB lagring på din surfplatta, men det är självklart beroende på vad du vill använda den till. Värt att komma ihåg är du alltid kan använda dig av molntjänster även i en surfplatta. Det gör att du kan lagra värdefull information och även köpa extra utrymme där.

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Har du någon fråga eller fundering? Vår kundtjänst hjälper dig mer än gärna. De kan även hjälpa dig även lägga din bokning. Du når oss lättast genom att ringa eller maila oss.