En halv miljon svenskar lever i digitalt utanförskap

November 12, 2019

I oktober 2018 släppte iiS sin årliga rapport om svenskars internetvanor, “Svenskar och internet”. Rapporten visar att fler och fler svenskar använder internet, men fortfarande är äldre den största gruppen som inte använder internet. Av den halva miljonen som inte använder internet är 432 000 personer 66 år eller äldre. Dessutom visar rapporten att de som inte använder internet ofta känner sig mindre delaktiga i digitala samhället.

Tänk själv att inte kunna betala räkningar med ett klick, inte kunna skicka en bild på barnbarnet till dina vänner eller deklarera analogt och få skatten senare än alla andra. Man blir inte bara utstött från det digitala samhället, utan från samhället självt.

“Det är lätt att glömma bort att den vardagliga tekniken inte är lika självklar för alla.”

24% av de som inte använder internet tycker att teknik är krångligt. TechBuddys mission är att göra teknik mindre krångligt och tillgängligt för alla, gammal som ung, oavsett om du har svårt att hänga med i den digitala utvecklingen eller helt enkelt vill få mer tid över till annat. TechBuddy har sedan 2016 hjälpt tusentals kunder med deras tekniska problem. Många av våra kunder är just äldre som behöver hjälp med att installera internet och viktiga appar så som Bank ID. Våra TechBuddies utbildar samtidigt kunden hur apparna används för att de inte längre ska missa viktiga samhällsfunktioner.

Att sätta sig ned i lugn och ro för att lyssna på vad det är just den här personen upplever krångligt är mycket viktigare än vad många kanske tror. Det är lätt att glömma bort att den vardagliga tekniken inte är lika självklar för alla som det är för dig eller mig, och en del upplever skam i att inte ha lika stor förståelse för den digitala utvecklingen. Vårt mål är att döda den skammen helt och hållet, och visa att teknik inte behöver vara något skrämmande, utan något roligt, tillgängligt och hållbart.


Taggar

No items found.

Dela inlägget

Liknande inlägg

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!