Du behöver inte titta på Netflix ensam längre

March 30, 2020

Många är vana att titta på Netflix med andra och ha en mysig stund tillsammans. Ett annat alternativ har tidigare varit att gå på bio tillsammans. Som det ser ut just nu, när allt fler måste hålla sig hemma, är det  inte möjligt. Och även om tanken att få titta på Netflix känns mysig, så kanske det inte känns lika kul om man måste titta solo. Finns det någon lösning för att kunna skapa en se-på-film-tillsammans-känsla hemma, tillsammans med andra?

Ja det gör det. Tack vare Netflix Party, ett tillägg (vanligen kallad extension) i webbläsaren Google Chrome, kan man nu titta på favoritfilmer och tv-serier utan att behöva vara ensam. 

I nuläget finns tillägget endast till Google Chrome, en gratis webbläsare som är lätt att installera. Det enda som behövs utöver tillägget Netflix Party är ett konto hos Netflix. Om man inte har haft ett konto hos Netflix förut kan man skapa det på deras hemsida här

Värt att tillägga: Det är inte Netflix själva som har skapat tillägget, och därför bör man inte vända sig till Netflix för support och instruktioner om hur man använder det. Man kan vända sig till utvecklaren på deras hemsida här.

Hur kommer man igång?

Det är lätt fixat. Vi presenterar här en liten guide i några få enkla steg.

Så här fungerar det:

1. Ladda ner webbläsaren Google Chrome till din dator eller till en internetansluten SmartTV (om den har stöd för det). Länken för att ladda ner Google Chrome finns här. Du kan välja om du vill skapa ett Google-konto. Följ i så fall anvisningarna för det, som du finner här

2. Ladda ner tillägget. Det gör man lätt inne på Chrome Web Store. Länken till tillägget Netflix Party hittar du här.

3. Gå till Netflix och logga in. Bläddra igenom filmer och tv-shower och välj det du vill titta på. När du äntligen hittat det du vill titta på, tryck på play-knappen för att börja spela upp den. 

4. Klicka sedan på Netflix Party-tillägget. Den finns högst upp i webbläsaren som en knapp som heter “NP”. Den är grå när den är inaktiv. Men när man startar en film blir den röd. När man klickar på den kommer det upp en länk som man kan kopiera. Skicka länken till andra som har tillägget installerat. När de klickar på din länk kommer de bli dirigerade till det du tittar på, så att ni kan se det samtidigt, synkat. Till höger dyker det nu upp ett fält där man kan chatta i grupp. Så lätt är det.Kort och gott: Det Netflix Party gör är att synkronisera videouppspelning för flera användare, och den gör det möjligt att skapa en gruppchatt till sina favoritprogram på Netflix. Vill man göra det hela lite roligare kan man anpassa Netflix Party genom att välja en rolig ikon och ett nickname. Man kan ladda upp skärmdumpar från filmen/serien, skicka emojis och GIFs i realtid för att skapa härlig stämning. 

Så detta är ett lite nytt sätt att kunna titta på Netflix. Alla anslutna ser samtidigt samma sak. Nu kan man fortsätta att upptäcka filmer tillsammans, och kanske maratontitta på nya tv-serier synkat med sina vänner.

___________________________________

Teknikstrul men isolerad hemma?

Boka distanssupport! Vi erbjuder nu möjligheten att boka distanssupport med en TechBuddy, som ett alternativ till våra hembesök. Kanske jobbar du hemifrån och nätverket krånglar? Eller upplever du kanske problem med datorn, eller TV:n som hindrar dig från att hålla dig uppdaterad? Slipp frustrationen och teknikångesten, boka TechBuddy distanssupport här. Du får hjälp inom 24h.


Taggar

No items found.

Dela inlägget

Liknande inlägg

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!