TechBuddys hållbarhetsarbete

TechBuddy grundades utifrån en stark värdegrund, och driver initiativ som angränsar både social, miljö och ekonomisk hållbarhet. Bland det bästa varje person kan göra för hållbarhet vad gäller konsumentelektronik är att använda sina enheter längre. Det är något vår affärsmodell bidrar till varje dag. Det händer ofta att kunder tror att deras teknikprylar är trasiga, men med lite hjälp får dessa prylar ett längre liv. Dessutom hjälper vi kunder att hitta rätt teknik för just deras miljö, vilket minskar risken för att ständigt köpa nytt och bidrar till en hållbar konsumtion.

Vinnova hållbarhetsprojekt

TechBuddy deltar i KEEP, ett Vinnova projekt med ett flertal aktörer inom konsumentelektronik, där vi jobbar för en bättre spårbarhet och informationsdelning kring hållbarhetsfaktorer bakom teknikprodukter. Med detta kommer TechBuddy att kunna ge bättre vägledning till kunder som vill göra hållbara val av teknikprylar.

Läs mer om KEEP

Vi är en inkluderande organisation som är starkt övertygade om att mångfald är en styrka för företaget, och både vår community av Buddies och anställda på huvudkontoret speglar samhället i mångfald.

TechBuddy identifierar digitala talanger på ett sätt som inte kräver traditionella meriter, utan varje Buddy testas genom ett gediget prov som kräver stark teknisk kunskap. Många av våra Buddies befann sig utanför arbetsmarknaden och hade svårt att hitta jobb, och med oss får de en flexibel sysselsättning med en attraktiv kompensation en kompetens som kanske representerar vår tids mest användbara verktyg. TechBuddy bidrar till en bred sysselsättning över hela landet, och för Buddies som jobbar motsvarande heltid kan de tjäna mer än medianinkomsten i Sverige.

Vi är i ständig dialog med fackförbund för att diskutera olika möjligheter, men fortfarande är en stor del av samhällets struktur uppbyggt kring en anställning. Det lämnar de som vill ha mer flexibla arbetsförhållanden utanför. Vi välkomnar fler sätt att skapa tryggare arbetsförhållanden som gagnar Gig-arbetare, och emellertid har vi skapat egna initiativ för att göra livet bättre för våra Buddies.