5 tips - så jobbar du effektivt hemifrån

March 16, 2020

Att de som kan jobba hemifrån ska göra det är en rådande rekommendationer för att motverka smittspridningen av Covid-19, vilket gör det desto viktigare att tekniken hemma fungerar som den ska. Därför vill vi ge er våra bästa tips och råd för att underlätta att jobba hemifrån och bättre njuta av tekniken hemma. 


Avboka inte möten - ta dem online!

Idag finns tekniken för att kunna ta möten digitalt, så avboka inte dem! Vi rekommenderar Google Hangouts, Microsoft Teams, Skype eller Zoom för de där viktiga mötena. Många av dessa verktyg eller plattformar har nu sänkt priset på sin tjänst, och vissa är helt gratis.


Tänk ergonomiskt hemma

Det kan kännas härligt och lockande jobba från sängen, men att arbeta ergonomiskt är fortfarande viktigt - trots att du jobbar hemma. 

  • Testa att ställa en högre fotpall på matsalsbordet - vips har du ett ståbord du kan jobba vid.
  • Ställ böcker eller annat under laptopen på skrivbordet så du har skärmen i rätt höjd - dina ögon ska vara i höjd med skärmens övre del.
  • Glöm inte att ta regelbundna pauser och rör på dig. 
  • Se till att du avlastar dina armar och vilar dina armbågar på ett bord - jobba hellre från ett större matbord än från soffan.

Ett exempel som visar på hur en router bör vara placerad i din lägenhet för att få täckning både i sov- och vardagsrum.


Säkra nätverket

Alla känner vi nog igen känslan av att WiFi:t fungerar perfekt i vardagsrummet, men när du rör dig mot köket eller sovrummet försämras uppkopplingen för varje steg. Sanningen är att routrar inte har särskilt lång räckvidd, och placeringen av den är avgörande. Här är våra fyra bästa tips:

  • Placera din router så centralt i hemmet som möjligt för bästa möjliga täckning.  
  • Använd accesspunkter för att få en bättre signal i stora utrymmen och om du inte är rädd för kablar  
  • Placera en repeater mellan din router och där du vill ha bättre täckning
  • Investera i ett mesh-nätverk där du har flera småroutrar istället för en stor; för bäst täckning och snabbast uppkoppling.  

Intresserad? Läs mer här.


Rena händer - men tekniken då?

Idag vet vi hur viktigt det är att vi tvättar händerna med tvål i minst 20-30 sekunder för att de ska bli rena. Men vår teknik då? Vi har skrivit en guide om hur du på bästa och skonsammaste sätten rengör dina kära teknik-ägodelar. Läs den här.


Behöver du hjälp - men är fast hemma?

Vi på TechBuddy värnar om våra kunder och Buddies hälsa, och har därför tagit fram ett alternativ för dig som är hemma nu under dessa tider - remote support! För 199kr i halvtimmen guidar en Buddy dig genom alla möjliga teknikstrul du har i hemmet. Boka här. För dig som vill ha en tekniker hem för att lösa dina teknikstrul tar våra Buddies måste hänsyn till dessa riktlinjer inför varje besök för din och deras trygghet och hälsa - men vi jobbar annars på som vanligt. Boka en TechBuddy här.


Taggar

No items found.

Dela inlägget

Liknande inlägg

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!