Saker du kan göra med dina gamla techprylar

Vi svenskar har i genomsnitt 8 oanvända techprylar som ligger och dammar i vårt hem, enligt en undersökning från Inrego. Över en femtedel anger att de inte vet vad de ska göra med sakerna som sin huvudsakliga anledning till varför de sparar på prylarna. Vi på TechBuddy ger dig härmed 5 tips på saker du kan göra med dina gamla techprylar!

Börja först och främst med att gå igenom prylarna för att se vad som är trasigt eller inte.

  • Återvinn!

Om prylen är trasig och inte fungerar som den ska, återvinn den. Se till att återvinna dem på rätt sätt så att alla material bevaras och återvinns som de ska.

  • Sälj!

Om du tror att andra kan få bättre användning av prylen än du, sälj den. Du kan antingen sälja till någon du känner, på ett loppis, i en Facebookgrupp eller via en försäljningshemsida. Den enes skräp blir den andres fynd!

  • Uppdatera!

Ibland krävs det endast en uppdatering för att en mobil eller dator ska kunna användas felfritt igen. Kolla efter nya uppdateringar och se om det ger prylen en nystart.

  • Återanvänd!

Hitta nya användningsområden! En gammal smartphone kan exempelvis bli en biltelefon, som du hela tiden har i bilen och använder till musik eller ljudböcker. Du kan även ladda ner appar till gamla smartphone och använda den som en kontroll till din TV. Eller varför inte använda den som en säkerhetskamera? Möjligheterna är oändliga!

  • Ta hjälp!

Vi på TechBuddy är experter på detta och vi hjälper gärna dig att rensa igenom dina oanvända teknikprylar. Teknik ska inte behöva vara så svårt. Boka din Buddy här!

Taggar

No items found.

Dela inlägget

Liknande inlägg

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!