Julklappstips: Bästa teknik-klapparna att köpa julen 2020

December 16, 2020
Stor bild med bord med presentpapper, Google Home Mini och hörlurar.

Nu när julen är precis runt hörnet vill vi gärna vara tillsammans med våra nära och kära. Tekniken spelar nu, mer än någonsin, en stor roll i att hjälpa oss att hålla kontakten med vänner och familj, och göra livet hemma så bekvämt som möjligt.

Så, låt oss sprida lite trivsel och glädje och titta på några av de mest innovativa, praktiska och rent utav geniala teknikprodukter som finns på marknaden, som alla är perfekta klappar att ge i jul.


Prisklass: Budget

Streamingenhet

För dig på en budget är en streamingenhet en perfekt julklapp för vänner och familjemedlemmar som vill uppgradera sin TV till en smart TV. För hur många tittar egentligen på "normal" TV längre?

Med fantastiska alternativ som Amazon Fire TV Stick och Google Chromecast möjliggörs åtkomst till appar och spel i 4K high definition. Det kallar vi att chilla hemma i sin enklaste, mest prisvärda och mest underhållande form. Tillbringar du julen med föräldrarna? Uppgradera deras gamla TV på ett ögonblick och se på juliga favoritfilmer.


Smart högtalare

Låt oss introducera en enkel och prisvärd julklapp som kommer att göra alla mellan åldrarna 9 till 90 nöjda: en smart högtalare. De två stora smarta hem-företagen - Amazon och Google - gör otroliga högtalare som gör att du kan styra din musik, belysning, uppvärmning och mer med enkla röstkommandon.

Google Nest Mini är en utmärkt smart högtalare, men Amazon Echo Dot kan vara det bästa valet, särskilt som en smart present till någon äldre i din närhet. Koppla ihop högtalaren med Care Hub - en gratis funktion tillgänglig i Alexa-appen - som gör att du kan checka in på dina äldre på distans för att se till att de är okej. Det är en fantastisk funktion som inte handlar om att kontrollera dem utan snarare se till att de mår bra - den kommer att skicka notifikation till dig när de är uppe på morgonen samt varna dig om de ber Alexa om hjälp på ett alarmerande sätt. Om du letar efter en pryl som hjälper dig att känna dig närmare någon du håller kär, är det här den.

Tillbehör för arbete på distans

Sedan Covid-19-pandemin slog till har antalet europeiska företag med personal som arbetar hemifrån ökat från 4% till 88%. Medan vi alla hoppas på att en dag återgå till det normala, verkar det som att jobba hemma är här för att stanna.

Under julen finns det alltså inte mer praktiska gåvor än de som är skräddarsydda för hemarbete. Mind Reader Adjustable Laptop Desk är ett bra att börja med - robust, flexibelt (ett måste för att skydda från den fruktade “screen glare”), utmärkt värmeskydd och vänsterhänt-vänligt. Denna ergonomiska dröm är värd sin vikt i guld.


Med mer och mer fokus på arbetsplatshälsa blir stående skrivbord allt alla pratar om. De har visat sig förbättra koncentrationen och öka produktiviteten, samt förbättra ryggradens hälsa. När det kommer till produkter för hälsa och välbefinnande i hemarbetet är Deskmate Standing Desk en ett riktigt bra alternativ om du är på en budget.

För de som behöver lite extra fokus i sin arbetsdag kan TimeFlip 2 göra jobbet. Det är en enkel, genial Pomodoro-timer som ser ut som en 12-sidig tärning. Den hjälper dig att dela upp dina uppgifter i korta sessioner så att du, istället för att bli distraherad när du arbetar hemma, delar upp din dag i korta, högfokuserade perioder med små pauser däremellan. Med hjälp av den integrerade appen och ett användarvänligt webbgränssnitt kan du analysera och optimera din prestanda baserat på data som samlas in av TimeFlip.


Prisklass: Medel

Smarta klockor

Vi har alla någon vän eller familjemedlem som är lite av ett träningsfreak. Oavsett om de älskar att springa eller om de påbörjar en heroisk viktminskningsresa, kommer en smart klocka vara en perfekt present!

Men smartwatches är så mycket mer än bara en hälsotracker. Ja, du får standardmätvärdena såsom hastighet, sträcka, förbrända kalorier och så vidare. De bästa smarta klockorna, som Apple Watch Series 6 och Fitbit Sense, är dock inriktade på ens övergripande hälsa, med blodsyretracking och integrerade sömnappar som gör det möjligt att hålla koll på kroppens allmänna tillstånd. Dessa små livräddare - som det helt bokstavligen visar sig att de är - har till och med kunnat se förhöjda hjärtfrekvenser som automatiskt meddelar räddningstjänsten om det värsta skulle hända.


Smart lås

Om du har en vän eller familjemedlem som alltid glömmer eller tappar bort sina nycklar kan det här vara den smartaste julklappen du kan ge dem. Smarta lås är den ultimata produkten för dem som värdesätter säkerhet och bekvämlighet framför allt annat.

En av de bästa smarta låsen på marknaden är Nuki Smart Lock 2.0. Det skickar meddelanden när din dörr är låst, upplåst eller när den står på glänt. Du kan också ställa in den så att dörren låses automatiskt när den är stängd och låser upp när du är några meter bort, samt ge gäståtkomst för andra under vissa tider. 


Trådlösa hörlurar

När det gäller design, funktionalitet och ljudkvalitet är moderna hörlurar spektakulära jämfört med tidigare generationers hörlurar. Oavsett om du gärna slappar i soffan och lyssnar på klassisk musik eller springer uppför en backe med techno i lurarna, är ett bra par hörlurar viktigt.

För sin enkelhet och funktionalitet är Apple Airpods de allra bästa. Avsmalnande för perfekt passform, brusreducering för extra fokus och adaptiv EQ för att optimera frekvenser till örats form. Vad mer kan man önska dig?

Om du vill köpa hörlurar till någon som bara vill ha lugn och ro, introducerar vi: Bose Sleepbuds 2. De är helt nya på marknaden och spelar inte musik - de rör in lugnande omgivande ljud för att hjälpa dig att slappna av eller varva ner inför natten.


Prisklass: Hög

Robotdammsugare

Som det gamla skämtet går: dammsugare suger. De gamla dammsugarna gjorde verkligen det, men moderna robotdammsugare är så mycket bättre! Praktiskt taget helt tysta, eleganta och kompakta - att köpa en robotdammsugare till en vän eller familjemedlem är som att köpa dem extra tid, något som är ovärderligt.

LG CordZero är så imponerande det kan bli. En inbyggd sensor kartlägger alla dammiga vinklar och krokar i hemmet och lär sig och anpassar sig till förhållandena för bättre rengöring varje gång. Du kan också styra dammsugaren med röstkommandon och starta, stoppa eller programmera om det på distans, så att ditt hem blir rent när du inte ens är hemma.

IRobot Roomba s9 + är en annan fantastisk dammsugare. Denna supersmarta dammsugare kan kartlägga flera våningar i ditt hem, hoppa över rena zoner och programmeras för att bara rengöra vissa rum vissa dagar. Den är dyr - men de pengar och den tid som sparas på städning innebär på sikt att det lönar sig.


Virtual reality

Okej, så Playstation 5 och Xbox Series S och Series X har precis släppts, och kvar finns fortfarande den ständigt populära, nostalgiska Nintendo Switch. Trots det är VR den rätta klappen att ge till dina gameande vänner. Men, VR är en perfekt present även för dem som inte spelar...

Med HTC Vive kan man göra allt från att simma med valar och kika in i konstgallerier till att delta i virtuella konferenser och utforska hela jordklotet, allt från soffan. I tider som dessa när vi reser mindre är det en ännu mer värdefull och uppskattad upplevelse.


Glöm inte …

Om du, dina vänner eller familjemedlemmar behöver hjälp med att ställa in eller ansluta dina tekniska produkter under julen, boka en TechBuddy! Vi åker med jultomten på hans släde, precis bakom honom, för att se till att du får ut det bästa av dina tekniska julklappar.

Boka en TechBuddy - här

Taggar

No items found.

Dela inlägget

Liknande inlägg

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!