Tvåstegsverifiering - logga in lättare

Svårt att minnas alla lösenord, eller gnager det att du har samma lösenord till allt, fastän man inte borde ha det? Dessutom kräver de flesta konton idag en tvåstegsverifiering - då krävs både lösenord och en kod, med andra ord ännu mer att minnas. Finns det ett enklare sätt att logga in med tvåstegsverifiering?

Varför behövs tvåstegsverifiering?

Behovet av säkerhet har ökat, och tvåstegsverifiering hjälper till att minska risken för bedrägerier. Även om någon kommit över lösenordet, så krävs fortfarande en ytterligare verifikation av identitet. Detta högre säkerhetssteg gör det betydligt svårare för någon obehörig att kunna ta sig in på ditt konto. Men, hur verifierar man på det lättast?

Microsoft Authenticator

Microsoft ligger i framkanten i tvåstegsverifiering med lätthet. Deras app Microsoft Authenticator är mycket enkel att använda. Har man Office eller Outlook är den väldigt smidig.
Gör så här: (Om du inte har ett Microsoft-konto klicka här för att skapa ett.)

Google Authenticator

Google har en app som genererar lösenkoder för tvåstegsverifiering. Det smarta med den är att den inte kräver uppkoppling till mobilnät, vilket är praktiskt om man är utomlands.
Gör så här:

Koderna genereras och byts ut ofta. Man ser en liten symbol till höger som visar hur långt kvar det är till det blir en ny kod.

Microsoft Authenticator

Tvåstegsverifiering behövs för att göra det så svårt för obehöriga att ta sig in på sitt konto som möjligt. Även om inte känner att man har några hemligheter är det ändå viktigt att ingen tar sig in. Man minskar risken för bedrägerier och identitetsstöld. Och i framtiden kommer förhoppningsvis andra följa Microsoft och Googles förenklade sätt med tvåstegsverifiering.

Vill du ha hjälp hemma med säkerhet på datorn, mobiltelefonen eller surfplattan? Eller behöver du hjälp med backup? Boka en Buddy här.