Håll koll hemma - även när du är borta

Nu mitt i all snökaos när solen lockar som allra mest väljer fler och fler svenskar att fira jul och nyår i ett annat, lite varmare land. Men att låta huset stå tomt här hemma innebär alltid en risk och det är svårt att hålla koll på vad som händer när du är bortrest. Att sätta in kameror hemma kan vara en lösning på problemet! Man kan tycka att kameror är ett intrång på integriteten hos de som bor där, men faktum är att moderna kameror låter dig välja själv när du vill att kameran filmar och inte. Nedanför tar vi upp två kameror som tar ”övervakning” till en helt ny nivå.

Withings Home

Withings Home är en kamera som inte bara är snygg utan har flera användningsområden som passar utmärkt för den som vill ha mer koll på sitt hem när man inte är hemma. 

1. Kamera: Den här kameran kan du koppla upp på alla dina skärmar: din smartphone, läsplatta, Apple Watch & även Apple TV. De första dagarna efter installationen tar kameran in omgivningen och lär sig vad som är normalt. När något sedan händer som bryter detta mönster så som ett ljud, rörelse, en person eller förändrad luftkvalitet får du direkt en notis i din telefon. Förutom att se vad som händer just nu kan du också gå tillbaka 30 dagar i tiden för att se vad som hände även då, allt för att inte missa någonting. 

2. Babymonitor: Home fungerar också perfekt som en modern babymonitor! Du kan hela tiden se ditt barn på den skärm som du själv väljer, även på natten då den har utmärkt nattseende. Kameran är också utrustad med lampa och högtalare vilket gör att du kan ställa in lampan i olika behagliga toner samtidigt som nattmusik spelas för ditt barn. Om du hellre själv vill prata direkt till ditt barn är detta också möjligt att göra direkt via din smartphone.

Babymonitor med Withings Home

3. Luftkvalité: Vad som gör Home unikt är att den också läser av luftkvalitén. I den medföljande appen kan du tydligt se i en kurva hur luftkvalitén i ditt hem ser ut. Detta kan skifta om du har använt dig av starka rengöringsmedel, eller skruvat ihop en ny möbel. Om det blir en hälsofarlig miljö att vistas i reagerar Home och meddelar dig om detta. 

Myfox Security Camera

Den andra kameran som vi valt att ta upp är Myfox Security Camera. Den besitter flera bra egenskaper och här har vi listat några som vi tycker är värda att nämna.

Slutar-kontroll:  Du kan välja när du vill spela in genom att enkelt trycka på på din smartphone. Då kommer en lucka att åka ner över kameran så att kameralinsen täcks. Det gör att du inte behöver känna dig övervakad när du själv eller någon annan i familjen är hemma. 

Prata & lyssna: du kan ha ett tvåvägs-samtal genom kameran och din smartphone. Det ger dig möjlighet att se och prata med familjen även när du inte hemma.

Zoom: du kan zooma in på bilden upp till 4 gånger vilket gör att du kan se allt i minsta detalj.

Tidslinje: Genom att signa upp sig på ett abonnemang kan du kolla på saker som hände i ditt hem för 7 dagar sen. Detta visualiseras tydligt genom en tidslinje. Alltså är det enkelt att gå tillbaka för att se om det var något konstigt som hände den dagen du funderar över.

Selektiv: Vissa delar av ditt hem vill du inte filma och övervaka. Kanske har du ett husdjur som rör sig fritt även när du inte är hemma, vilket skulle resultera i onödigt många notiser om rörelse på din telefon. Du kan då välja att markera bort den delen av ditt hem för att slippa få dessa notiser.

Om du inte vet vilken av dessa två (eller någon annan) kameror som skulle passa dina behov bäst så hör av dig till oss på TechBuddy för att få den bästa & mest prisvärda lösningen för just dig.


Martina Guslin