World Intellectual Property Day - vad är det?

 

Idag är World Intellectual Property Day!

Vad är det? Varför finns det? Hur firas det?

world intellectual property day.png

World Intellectual Property Day är en global dag, ledd av Världsorganisationen för immateriella rättigheter (WIPO) som tar plats den 26 april. På denna dag betonas rollen som immateriella rättigheter har i att främja innovation och kreativitet. Det är samma dag som WIPO möter regeringar, mellanstatliga organisationer, intressegrupper och det civila samhället, för att undersöka utveckling av immateriella frågor, Intellectual Property (IP).

Själva dagen valdes då den 26 april år 1970 var det det datum då avtal i WIPO skapades för att främja en allmän förståelse av Intellectual Property. Från det ögonblicket är den här dagen en utmärkt möjlighet att träffas med de som är intresserade av P.I. runt om i världen, för att lära människor hur det här systemet bidrar till blomstrande av musik och konster och för att uppmuntra innovativ teknik som formar vår värld.

Låt oss förklara lite mer. Som vissa vet är Intellectual Property relaterat till sinnets skapelser: uppfinningar, litterära och konstnärliga verk, även symboler, namn och bilder som används i handeln. Lagstiftningen skyddar Intellectual Property av tre olika typer:

● Patent

● Upphovsrätt

● Varumärken

Detta gör det möjligt att få erkännande eller vinst för uppfinningar eller skapelser, för främja en miljö var kreativitet och innovation får blomstra. Varje år genomförs en annan kampanj. I år kallas den "Reach for Gold: IP och Sports". Tanken är att se hur innovation, kreativitet och rättigheterna till IP som skyddar sport hjälper dem att utvecklas så att de kan njutas av över hela världen. Nuförtiden kan i princip alla i världen ha tillgång till att följa någon sport när som helst, tack vare de tekniska framstegen. Förhållandet mellan rättigheter bidrar till att säkerställa det ekonomiska värdet av sport, finansiering av de händelser som stöder organisationen, och på så sätt uppmuntra till innovation och kreativitet, inte bara på organisationsnivå, men också på den sociala nivån.

Det är precis därför vi på TechBuddy vill lyfta denna dag till ljuset, så att fler kan se hur viktiga de immateriella rättigheterna är och hur stor del de har varit i tekniska uppfinningar och andra innovationer.

 

Vilka är TechBuddy?

tekniksupport i hemmet när tekniken krånglar
våra kunder ger vår tekniska support 4.8 av 5
 

VÅRA KUNDER BETYGSÄTTER OSS 4.8 AV 5

TechBuddy grundades i Stockholm 2016, med målet att göra teknik hållbart, roligt och tillgängligt för alla. TechBuddy bygger på delningsekonomi. Våra frilansande TechBuddies får jobba med att inspirera och guida människor inom ett område de brinner för och dessutom på deras egna villkor.

Vill du boka en tekniker som fixar dina teknikproblem i ditt hem? Tryck här!

 
TechBuddy Company