Apple iOS 12 - våra favoritfunktioner!

Skärmavbild 2018-09-21 kl. 13.38.15.png
Skärmavbild 2018-09-21 kl. 13.37.28.png
apple_ios12_uppdatering

Den 17 september gjorde Apple iOS 12 tillgänglig för nedladdning. Efter att ha testat uppdateringen i lite mer än en vecka har vi nu samlat och sammanfattat vad vi gillar mest med iOS12!


  • Äldre iPhone modeller blir upp till 70% snabbare på att starta vissa appar, till exempel kamera appen. Detta gör att din gamla iPhone får en uppfräschning, vilket förhoppningsvis gör att folk vill använda sina äldre iPhones några år till. Det gillar vi!

  • Grupperade notifikationer gör vad det låter - grupperar dina notifikationer i individuella grupper, till exempel appar, ämnen eller meddelandetrådar. Det gör att du snabbt kan ta bort notifikationer i en viss grupp med endast en swipe. Underbart!

  • Uppdateringen ger även nya funktioner till Siri, ‘Siri Shortcuts’, Genvägar på svenska. Siri liknar nu mer en personlig assistent än någonsin. Nu kan Siri nämligen identifiera olika situationer, till exempel kan Siri märka om du är sen till ett möte, och i följd skicka ett meddelande till mötesmedlemmarna. Du kan även koppla appar såsom Tile till Siri, och bara genom att fråga Siri “Var är mina nycklar?”, öppnas Tile appen. Siri får även lite fler nya funktioner, du kan nu till exempel översätta över 40 språk och slå av och på ficklampan med hjälp av Siri. Våra grannar i Norge får även nu en mer naturlig norsk Siri röst (tillsammans med danska, kantonesiska, mandarin, irländsk engelska samt sydafrikansk engelska).

  • Skärmtid är en ny funktion som ger detaljerad information om hur du använder din tid framför skärmen. Du ser hur ofta du plockar upp din enhet, vilka appar du spenderar mest tid på och vilka appkategorier du använder dig av mest. Du kan även skapa appbegränsningar, så att du kan ställa in hur mycket tid du får vara på appen. Dessutom har ‘Stör ej’ fått nya funktioner, bland annat att appnotiser göms från låsskärmen medan du sover.


Behöver du hjälp med att uppdatera din smartphone, eller vill du kanske bara göra en felsökning på den? Boka en TechBuddy här!