Allt vi vet om Apples nya iPhone

Hur kommer den nya iPhone se ut, hur mycket kommer den kosta och när släpps den? Vi har svaret.

Hur kommer den nya iPhone se ut, hur mycket kommer den kosta och när släpps den? Vi har svaret.

Skvallret på stan säger att Apple ska släppa sina årliga nya modeller av iPhone till hösten. Rykten om namn, färg och form sprids över internet. Men vad vet vi egentligen om den nya iPhone? Vi på TechBuddy reder ut detta här och nu.


  • När släpps nya iPhone?

De senaste åren har Apple annonserat sina nya iPhones i september, och vi kan således anta att nästa iPhone följer samma trend och annonseras i september. I dem flesta fallen har Apple också släppt iPhone till försäljning i september, men i några enstaka fall, såsom med iPhone X, har försäljningen startat först i november. Alltså kan vi anta att försäljningen av den nya iPhone startas mellan september och november.

 

  • Hur kommer den se ut?

Vi kan anta att iPhone kommer likna sina föregångare i utseende. Apple har använt sig av samma estetik, stor skärm och rundad kant, i alla sina nya modeller av iPhone sedan de släppte iPhone 6. Alltså tror många att de inte kommer släppa detta vinnande koncept. Det som däremot kan förändras är materialen och storlekarna. Detta beroende på vilken modell du köper. Det ryktas även om att Apple skapat en ny modell till den nya lanseringen, som storleksmässigt ligger emellan de existerande modellerna, den “normala” storleken på 5.8in och Plus på 6.5in. Den nya modellen kommer istället vara 6.1in och göras i andra, lite billigare, material. Den ryktas även vara tillgänglig i flera olika färger såsom blå, vit, rosa och orange, precis som iPhone 5c.

 

  • Vad kommer den kosta?

Analytikern Ming-Chi Kuo uppskattade i juni 2018 att den nya iPhone kommer att behålla en hög prisklass, precis som sina föregångare. En 5.8in iPhone uppskattar han till en kostnad av 7000-8000 SEK, en 6.5in till 8000-9000 SEK, och nykomlingen 6.1in till 5000-6000 SEK.

 

  • Vad kommer den heta?

Något vi däremot inte vet är namnet på nästa iPhone. Några populära förslag är iPhone XI, iPhone X2 eller enkla iPhone 11. Den som väntar får se.


Vill du ha hjälp med att köpa och installera en ny mobil, oavsett märke? Hör av dig till oss på TechBuddy och få hjälp av din egna Buddy, hemma hos dig! Boka här!

NyheterTechBuddy Company