iPhone X ett år senare - är den värd Pengarna?

apple_iphone_x

Idag, för exakt ett år sedan, annonserade Apple sin nya release: iPhone X. Forum runtom i världen bubblade över av spänning inför den nya, heltäckande skärmen och funktionen FaceID. Men var iPhone X verkligen värt det? Vi reder ut fördelar och nackdelar med telefonen - ett år senare.


Fördelar

  • Den minimalistiska designen

Apple slopade hemknappen på iPhone X, något som upprörde många. Däremot ger den i princip heltäckande OLED skärmen en snygg, futuristisk look som ser både minimalistisk och lyxig ut.

  • Kameran

iPhone X har två kameror på sin baksida, en 12-megapixel kamera och en kamera med telephoto lins. Detta gör att bilderna blir skarpare, inzoomade bilder blir  skuggor blir mer detaljerade samt att bilder i svagt ljus blir bättre. Många testningsföretag har utnämnt iPhone X kameran som en av de bästa smartphone kamerorna.  

  • Bra batteritid och nya laddningsmöjligheter

Den nya OLED skärmen är mångas favorit.

Den nya OLED skärmen är mångas favorit.

Många rapporterar om att batteritiden på iPhone X fortfarande är bra. Mobilen kan klara en hel dag utan laddning. Dessutom gav Apple möjligheten att ladda iPhone X trådlöst, vilket gav en enklare laddningsupplevelse.

 

Nackdelar

  • Svår att vänja sig vid

Många iPhone X användare rapporterar att det är svårt att vänja sig vid den nya skärmens funktioner till en början. Till exempel sveper man nu ner för att komma till kontrollcentret, till skillnad från resterande iPhone modeller.

  • Likheten med iPhone 8

iPhone 8 har, precis som iPhone X, två kameror på sin baksida, trådlös laddning och en bra processor. Som pricken över i:et kan iPhone 8 vara upp till 2000 SEK billigare än iPhone X. På grund av detta uttrycker många att iPhone 8 är mer värd att köpa än iPhone X.

  • FaceID

Apples nya funktion FaceID verkar splittra folket. Många är nöjda med funktionen, medan andra anser att TouchID, föregångaren till FaceID, fungerade mycket bättre. FaceID fungerar nämligen sämre i till exempel starkt solljus.


Behöver du hjälp inför ett telefonköp? Står du mellan två telefoner, och vet inte vilken du ska välja? Ta hjälp av oss på TechBuddy. Boka en Buddy nu!

Vill du veta mer?

Teknisk+support+för+företag+och+kontor1.gif
teknisk+hjälp+till+fast+timpris1.gif

VÅRA KUNDER BETYGSÄTTER OSS 4.8 AV 5

TechBuddy grundades i Stockholm 2016, med målet att göra teknik hållbart, roligt och tillgängligt för alla. TechBuddy bygger på delningsekonomi. Våra frilansande TechBuddies får jobba med att inspirera och guida människor inom ett område de brinner för och dessutom på deras egna villkor.

Vill du boka en tekniker som fixar dina teknikproblem i ditt hem, till ett fast pris? Tryck här!