Framtidens arbetsplats - vad är viktigt?

År 2020 kommer millennials - människor födda efter år 1982 och innan slutet av 1990-talet - utgöra en tredjedel av världens befolkning. Det innebär att en stor del av arbetsmarknaden kommer utgöras av dessa personer.  Det rapporterar en studie från ManpowerGroup, där 19 000 millennials från 25 olika länder deltagit. I studien framkommer även vad millennials söker efter på sin arbetsplats, och vad som gör att dem stannar där. Vi har sammanfattat de fyra viktigaste utgångspunkterna här:

  • Pengar

Pengar ser millennials som sin största prioritet. Dem vill, precis som vem som helst, bli belönade för sitt jobb.

  • Flexibilitet och ledighet

Flexibilitet är också viktigt för millennierna. Variation på jobbet, antingen i arbetstid eller arbetsuppgifter, motiverar dem till att göra ett bättre jobb. De vill dessutom ha friheten att kunna ta ledigt för att ladda om batterierna.

  • Syfte och säkerhet

Syfte och säkerhet nämner majoriteten av millenierna i studien att är viktigt för dem på en arbetsplats. De vill känna att deras jobb gör skillnad samtidigt som de vill känna sig trygg i sin anställning.

  • Bra människor

Bra människor på arbetsplatsen är viktigt för att kunna njuta och ha kul på sin arbetsplats.


Vi på TechBuddy jobbar med detta som utgångspunkt, hela tiden. Vi skapar möjlighet för varje individ att själv fokusera på det som är viktigt för just den personen. Vill man tjäna mycket pengar finns det möjlighet att jobba sig uppåt mot en högre ersättning, och vill man istället kunna vara ledig varannan vecka finns självklart den möjligheten också.

Tillsammans skapar vi ett stort community av människor som delar samma intresse, samtidigt som vi såklart har olika styrkor att lära av varandra. På TechBuddy finns det möjligheter att bidra till samhället på flera olika sätt och det är något vi vill skala upp även till andra branscher. Som en Buddy jobbar du hur mycket eller lite, var och när du vill. Du kan själv välja vilka uppdrag du vill ta på dig, och på så sätt blir arbetet varierat. Du blir en del av en förändring mot en tryggare och enklare elektronikbransch. Dessutom är vi ett kul gäng bakom TechBuddy.

Vi tror inte på att kontrollera människorna som jobbar med oss. Istället vill vi ge frihet och möjlighet till en personlig utveckling. Det tror vi är det som peppar till att göra ett bra jobb och det viktigaste av allt - att trivas och känna glädje i jobbet. 

Vi letar alltid efter nya stjärnor som vill bli en del av vårt community. Är du sugen på att haka på? Sök till att bli TechBuddy här.

Några av oss som jobbar på TechBuddy