Stor potential inom e-handel av tjänster

TechBuddy revolutionerar marknaden för IT-tjänster i hemmet

TechBuddy omnämndes igår i en artikel publicerad av Di Digital som ett av tjänsteföretagen på den växande e-handeln marknaden i Sverige.  Enligt artikeln går det betydligt trögare för e-handeln av tjänster än av fysiska produkter. Betalföretaget Dibs årliga rapport om svensk e-handel omsatte varor, tjänster och resor totalt 109,5 miljarder 2017. Tjänster utgjorde dock endast 16 procent av omsättningen. Samtidigt växte tjänstesegmentet med 47 procent i fjol och potentialen för fortsatt tillväxt är stor.

”Tjänster var det som växte snabbast förra året och där kommer vi att se en fortsatt tillväxt de kommande åren.”, säger riskkapitalbolaget Wellstreets medgrundare Sïmon Saneback.

En annan trend som ännu ligger i  startgroparna i Sverige är tjänster som kräver att vi släpper in utom­stående i våra hem. Skiftet går dock än så länge långsammare i Sverige än på andra marknader vilket enligt Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital, kan förklaras av att svenskarna är vana att göra allting själva eftersom Sveriges skattesystem gör att det är rätt dyrt att få något installerat. Samtidigt är det många som efterfrågar den här typen av tjänster.

TechBuddy tar bort denna tröskel och revolutionerar marknaden för IT-tjänster och installationshjälp i hemmet. Tack vare att IT tjänster sedan augusti 2016 omfattas av RUT-avdraget betalar kunden endast 399 kr/h.  

Så du kan göra allting själv - men du måste inte.