Apple Watch - ett slöseri med pengar

Den 21 september släppte Apple en ny kollektion av telefoner och den fjärde utgåvan av deras Apple Watch. Kön utanför deras butik var enorm och många väntade i timmar för att få händerna på en ny mobil och klocka. Jag blev minst sagt nyfiken - inte på telefonen men mer på en Apple Watch och bestämde mig att utforska vad hypen egentligen handlade om.

Trots att antalet personer inne i butiken på eftermiddagen fortfarande kunde liknas med ett publikhav lyckades jag hitta en medarbetare och jag berättade att jag var nyfiken på den senaste smartwatchen men att jag inte riktigt förstod vad grejen var med den. Priset på Apple Watch är mer än en väldigt stilren och klassisk klocka och jag ville inte köpa något utan att känna att kostnaden faktiskt var värt det.

Killen jag fick hjälp av började prata om hur den kan ta emot SMS och hur man kan styra sin musik från klockan och även hur den är effektiv i samband med träning. Han berättade även om hur smidigt det är att betala med klockan men i skrivande stund är det inte många svenska banker som stödjer detta. Jag kunde inte heller riktigt påstå att jag tränar så pass ofta att en klocka skulle göra det enklare för mig och att smsa från en klocka kändes inte speciellt smidigt för det priset så jag valde att gå från butiken utan att köpa något. Var det att produkten inte passade mig eller var det en sämre säljpitch?

Jag bestämde mig att utforska vidare själv och läste lite på olika forum och såg att många var väldigt nöjda med deras köp av klockan. Några dagar senare återvände jag och köpte den lite lätt motvilligt men var ändå oerhört nyfiken på hur den skulle hjälpa mig i min vardag och jag kom hem och satte mig och började ordna med den. De första dagarna så var jag oerhört besviken och jag var rätt nära på att lämna tillbaka den.

Men under mina första dagar på min nya arbetsplats, TechBuddy, så pratade vi lite om elektroniska produkter och jag nämnde snabbt att jag inte ansåg att Apple Watch var värt det. Min kollega tittade lite på den och märkte att jag inte använt den riktigt fullt ut. Han sa åt mig hur jag skulle använda den och bad mig återkomma om några dagar. Nu har det gått ungefär en och en halv månad och så här skulle jag valt att sälja in min Apple Watch om någon frågade mig om det var värt att köpa den:

Image from iOS.jpg

Apple Watch har så många möjliga funktioner att det snarare handlar om möjligheter än behov - och efter att man tagit del av möjligheterna så blir de framtida behov. Till exempel så väljer många av oss att använda våran telefon som GPS,  men jag kan enkelt bara snegla ner på armen när jag kör bil för att se vilken avfart jag ska ta. När det är dags för mig att svänga vibrerar klockan lite lätt några hundra meter innan. Skulle det ringa i telefonen när jag sitter där i bilen kan jag enkelt svara med klockan och samtalskvaliteten är precis lika bra som vilken telefon som helst. Om jag lägger in något i min kalender på min dator eller telefon synkas den inom en millisekund och jag ser vilka möten eller ärenden jag har att göra under dagen. När jag kommer hem kan jag låsa upp dörren med hjälp av min klocka. Nu känns det som att jag skulle kunna skriva i timmar om de användningsområden en Apple Watch öppnat upp för mig.

Säljpitchen från Apple-butiken fick mig att tro att produkten inte passade in på mig och mina behov. Men jag fick lära mig att det vi ofta läser om och får höra inte riktigt täcker allt våra produkter har att erbjuda. I mitt fall, och även i ert fall, kan en TechBuddy se till att ni använder era tekniska prylar till deras fulla potential.

Apple Watch är idag det bästa köpet jag gjort. Utan tvekan.

Slutsatsen är: Trust Your Buddy.


TechBuddy Company1 Comment