Upplever du också Teknikångest? Du är inte ensam.

teknikångest.jpg

4 av 5 svenskar har någon gång upplevt teknikångest. Det framkommer i en ny undersökning som Telia gjort tillsammans med Ipsos. Det kan handla om allt från att installera sin nya dator, göra sitt wifi snabbare eller att helt enkelt ladda ner nya appar till telefonen. Samtidigt är vi i Sverige snabba på att uppdatera oss med den senaste tekniken.

Den genomsnittliga svensken har nästan 14 st uppkopplade prylar i sitt hushåll och lägger nästan 5 timmar i månaden på att lösa teknikstrul. Samtidigt visar det sig att bara 1 av 5 personer tycker det är roligt att lösa teknikproblem, vilket enligt oss är helt förståligt. För finns det något mer irriterande än när TV:n, datorn eller telefonen inte vill samarbeta? Det här är tid som skulle kunna gå till något mycket roligare, som att umgås med familjen, gå på bio eller kanske klämma in några träningspass? Att dessutom bli irriterad under tiden tycker vi känns helt onödigt.

Vi på TechBuddy tycker inte att teknik ska skapa ångest, men förstår samtidigt att den ofta gör just detta. Istället vill vi bidra till att teknik ska vara något roligt som hjälper till att skapa tid över till annat. Vår förhoppning är att ingen ska behöva känna teknikångest igen. Om känslan ändå börjar krypa sig på - då finns vi och alla våra fantastiska Buddies där för dig och du behöver inte lägga en minut till på teknikstrul.

Martina Guslin