Höjdpunkterna under CES 2018

Nu har CES-mässan precis avslutats och vi på TechBuddy var självklart där även i år! CES är världens största mässa för konsumentelektronik och hålls varje år i Las Vegas där syftet är att visa upp och låta besökarna testa de nya innovativa produkterna som lanseras. Som ni förstår är massvis av företag där för att visa upp deras coolaste nyheter i och med att hela teknikbranschen är på plats. Teknikjättarna är självklart där men det är även många startups där och tar plats. Våra hjärtan bankar som bekant lite extra för dessa startups och det är även dessa vi tänker fokusera på i detta inlägget.

CES1.jpg
CES2.jpg

Varje år är det tydligt vad årets trender är och i år låg fokuset på Smarta hemmet vilket även var det som vi var mest intresserad av. Vi har tidigare pratat om Smarta hemmet och du kan läsa här vad det innebär mer i detalj.  

Våra favoriter under CES:

Sesame
Smarta lås har det funnits ett tag men Sesame är ett nytt smart lås som verkligen fångade vår uppmärksamhet! Med detta lås kan du lämna nycklarna hemma och istället låsa och låsa upp din dörr med hjälp av en app. Det går även att låsa upp dörren genom att knacka på mobilen när den ligger i fickan. Kanske har du och din sambo en hemlig knackning tillsammans? Med det här låset kan ni nu använda den direkt på dörren för att öppna den. Låset stöds av Bluetooth och ovan i videon kan du se närmare hur det fungerar.

CES3.jpg

Roboten Buddy
Och då var den tillslut här. Världens första Robot i hemmet. Länge har den synts i filmer, det har skojats om när denna dagen skulle komma, då hemmet får en egen robot. Nu är detta ett faktum. Buddy är alltså en robot som du har i hemmet som hjälper dig med allt möjligt du kan behöva. Förutom att vi uppenbarligen älskar namnet så tycker vi att den är väldigt charmig för att vara just en robot, men vad kan den användas till kanske du undrar då?

  • Kontrollerar och skyddar ditt hem. Den kan rapportera ovanliga situationer som inbrott, bränder och översvämningar direkt till dig när du inte är hemma. 
     
  • Dela och kommunicera över sociala medier. Om du vill dela någon bild eller liknande kan du enkelt be Buddy att göra det åt dig. 
     
  • Blir en centralstation där du kan styra dina smarta hemmet produkter. Få Buddy att spela din favoritspellista när du kommer hem från jobbet, tända lamporna när du är bortrest eller helt enkelt skicka ett sms till dig när din son kommer hem från skolan. 

Canary View
En smart kamera för hemmet. Den har en riktigt snygg design vilket gör att den även fungerar som en inredningsdetalj. Kameran kopplar du upp till din mobil och du kan därmed ha koll på vad som händer i ditt hem alla dagar, 24 timmar om dygnet. Varför inte kombinera denna med Sesam? Då kan du släppa in vem du vill till ditt hus och även se vad de gör. Det är just sådana synergier som vi är ute efter när vi pratar om Smarta hemmet. 

Som grädde på moset har Canary View gått ner på priset 990kr.

CES4.jpg

Sist men inte minst, en bubblare: Det svenska företaget Earin som var först ut med TrueWireless hörlurar gjorde klart en affär med världsartisten Will.I.am:s företag i.am+. Earin är ett bolag som vi på TechBuddy haft en nära relation till länge och vi älskar deras produkter. Jättekul för våra vänner nere i Skåne, och det ska bli spännande att se vad det här kommer att medföra i framtiden! Läs mer om detta här.

CES5.png
Martina Guslin