Angående att 400.000 äldre svenskar lever i digitalt utanförskap

#digitalgemenskap.jpg

SVT Nyheter publicerade nyligen en artikel baserat på Linnéuniversitetets forskningsprojek ”Ung teknik, äldres vardag” som visar att var femte person över 65 år i Sverige saknar helt apparater med internet och missar därmed att dra nytta av viktiga samhällsfunktioner. I takt med att den digitala tekniken snabbt utvecklas är det vissa grupper – främst äldre – som inte hänger med och kommer efter. Minst 400.000 äldre i Sverige lever idag i digitalt utanförskap.

Här är vår Buddy Axel hemma hos två av våra kunder där han utbildar dem kring deras mailprogram.

Här är vår Buddy Axel hemma hos två av våra kunder där han utbildar dem kring deras mailprogram.

TechBuddys mission är att göra tekniken tillgänglig för alla, gammal som ung, oavsett om du har svårt att hänga med i den digitala utvecklingen eller helt enkelt vill få mer tid över till annat. TechBuddy har sedan 2016 hjälpt tusentals kunder med deras tekniska problem. Många av våra kunder är äldre som t.ex. behöver hjälp med att installera internet och viktiga appar så som Bank ID. Våra TechBuddies utbildar samtidigt kunden hur apparna används för att de inte längre ska missa viktiga samhällsfunktioner.

Att sätta sig ned i lugn och ro för att lyssna på vad det är just den här personen upplever krångligt är mycket viktigare än vad många kanske tror. Det är lätt att glömma bort att den vardagliga tekniken inte är lika självklar för alla som det är för dig eller mig, och en del upplever skam i att inte ha lika stor förståelse för den digitala utvecklingen. Vårt mål är att döda den skammen helt och hållet, och visa att teknik inte behöver vara något skrämmande.


signaturMartina.png