Tar du mycket bilder i sommar? Här är de bästa redigeringsapparna!

Nu under sommaren är kameran en av de viktigaste prylarna för oss. I dag har ju i princip varje människa med sig en riktigt bra kamera via sin telefon. Men för att kunna göra bilderna riktigt snygga för sociala medier, men också för fotoalbumet. I det här inlägget delar jag med mig av mina bästa tips på fotoappar, både om du bara vill slipa på bilderna men också om du vill skapa kollage m.m. Alla apparna nedan är gratis, men har en del köp inuti appen. 

Förbättra bilder:

Vsco
En av de bättre bildredigeringsapparna om ni frågar mig. Här finns möjligheten att ställa in olika filter som redan finns i appen, men du kan också redigera manuellt. Kontrast, exponering, skuggor, temperatur, färgnyanser osv. På många sätt liknar den Instagram och dess redigeringsfunktion. Skillnaden som jag gillar är att det här är en ren redigeringsapp. Vill du kan du skapa ett konto med en profil där du kan lägga upp bilder som du delar med dina vänner men du kan bara redigera för eget bruk.

Välj mellan olika färdiga filter...

Välj mellan olika färdiga filter...

...Eller ändra inställningar själv.

...Eller ändra inställningar själv.

Photoshop Express:
Det här är en lightversion av Photoshop, så är du en flitig användare av Photoshop är det här är en app för dig. Du kan göra enklare saker så som ta bort röda ögon, lägga på filter, justera ljus och exponering och mer därtill. Den gör jobbet och det går fort. En bra app att ha på telefonen helt enkelt. Du kan även skapa kollage i den här appen, dock föredrar jag personligen någon av apparna nedan för just de ändamålen.

För den redigeringsvane går det snabbt & enkelt att snygga till bilderna i Photoshop Express
För den redigeringsvane går det snabbt & enkelt att snygga till bilderna i Photoshop Express
För den redigeringsvane går det snabbt & enkelt att snygga till bilderna i Photoshop Express
Psd4.png

Skapa kollage:

Pic Collage
Gillar du att spexa till dina bilder med roliga texter och stickers för att förstärka känslan ytterligare är den här appen perfekt. Du kan ladda ner olika typer av stickerssamlingar, en del är gratis och en del kostar några kronor. Genom det här kan du skapa både ensamma bilder men även kollage som blir lite roligare. Det finns många olika typer av filter och stickers, så ladda ner appen och börja leka med funktionerna. 

Pic Collage skapar roliga bilder
Pic Collage skapar roliga bilder
Pic Collage skapar roliga bilder

Pixlr
Pixlr fokuserar mer på funktionen att skapa rena kollage. Det går att organisera dem på många olika sätt och göra dem i olika storlekar osv. Det finns massor av olika funktioner i appen, men den är är fortfarande väldigt tydlig och enkel att förstå. De olika funktionerna är uppdelade på ett tydligt sätt vilket gör det enkelt att navigera sig fram. När du väl valt vilka bilder du vill ha kollaget och ordnat dem kan du sedan redigera varje bild för sig själv. Detta är en riktigt bra och önskvärd funktion i och med att varje bild kan kräva sin egen redigering, och då slipper du fixa detta innan. 

I Pixler kan du skapa snygga kollage
I Pixler kan du skapa snygga kollage
I Pixler kan du skapa snygga kollage

De här apparna använder jag personligen ofta när jag vill snygga till mina bilder. Är du också intresserad av det här föreslår jag att du laddar ner apparna för att få en förståelse och känsla för hur de fungerar. Det får man enklast genom att leka runt och testa på funktionerna som finns för att hitta vad man gillar bäst själv. 


Martina Guslin