Flic - Den smarta knappen

Den smarta knappen flic

En fysisk, smart knapp. "Vad ska jag ha den till då?" kanske du tänker. Ja det kan man ju undra när det bara är en knapp, vart går den? Vad gör den? Men med den här knappen är det helt och hållet upp till dig själv. Det är en smart knapp som man själv får möjlighet att ställa in vad den ska styra. Det finns en hel del funktioner som faktiskt är användbara, sen finns det självklart en del funktioner som känns rätt onödiga (men underhållande i många fall). Jag ska berätta om mina favoritfunktioner. 

Varje flic-knapp har tre olika lägen som du kan ställa in: enkelklick, dubbelklick och håll in-klick. Knappen har klister på baksidan som gör att du kan sätta fast den där du vill ha den. Har alla funktioner i knappen med köket att göra? Sätt den på kylen. Eller har du programmerat att den stänger av dina prylar när du lämnar hemmet? Sätt den precis innanför dörren. Funktionerna ställer du in i den medföljande appen och kan ändras när du vill. 

En funktion som jag personligen gillar är att man kan ställa in hitta min telefon. Att ringa till sin egen mobil har nog de flesta gjort flera gånger för man inte vet vart man lagt den. Dock är ju kruxet med det att man alltid behöver en annan telefon att ringa ifrån, eller att telefonen är på ljudlös. Med flic kan du programmera in att vid ett knapptryck börjar din mobil att låta och vibrera vilket är perfekt om du inte har koll på vart du lagt telefonen.

Något som även det tilltalar mig är att du kan ställa in flera olika funktioner i samma kommando. Vill du t.ex. tända lamporna i vardagsrumsfönstret, sätta på din favoritlista på Spotify, sätta igång högtalaren på samma gång när du kliver innanför dörren, kan du ställa in att allt det sker på samma kommando. Det här gör att du kan ställa in olika scener hemma eller lägen beroende på om du är hemma/på jobbet/på landet osv.

Väljer du istället att alltid ha din flic med dig finns det även funktioner som passar för det ändamålet. En av dina kommandon (jag rekommenderar enkel-klicket) kan du ställa in att vara din säkerhetsinställning. Är du påväg hem på kvällen kan det kännas säkert att faktiskt kunna skicka platsen där du är samtidigt som ett sms med att du är påväg hem går iväg till sambon. Det gör du då enkelt genom att klicka en gång på knappen som du kan ha i fickan eller fästa på kläderna.

Med andra tjänster som man kopplar till sin knapp är utbudet av funktioner stort, tjänsten IFTTT (If This Then That) utökar möjligheterna med din flic. Såklart är det önskvärt att utöka funktionaliteten hos knapparna. Dock är det något som hela tiden växer och fler och fler funktioner ansluter till knapparna. 

Med sitt låga pris (349:-) och stora andelen funktioner är flic en rolig produkt. Sen är det kanske inte något världsrevolutionerande, men det är en liten produkt som faktiskt har ett stort användningsområde. Personligen är det verkligen en produkt som tilltalar mig och att det faktiskt är en fysisk liten knapp gör att jag på något sätt gillar den ännu mer. 

Knappen finns i 5 olika färger, välj din favorit!

Knappen finns i 5 olika färger, välj din favorit!


Martina Guslin