Få koll på din energiförbrukning hemma

En av TechBuddys stora visioner och drivkrafter är att upplysa människor kring produkter och tjänster som hjälper oss att ta hand om vår miljö. I längden vill vi att alla produkter som produceras har miljön som en av de största drivkrafterna. Så som vi producerar och konsumerar teknikprodukter idag är inte hållbart och därför är det fantastiskt när det kommer produkter som vill hjälpa oss att hjälpa. 

Ett sådant företag är Watty. Watty menar på att för att förändringar inom klimatpåverkan ska ske måste vi som medborgare ta tag i saken. Det går helt enkelt inte att bara lita på politikerna. Därför vill de ge oss en del av de förutsättningar som de tror krävs för att göra klimatsmarta val. 

Watty hjälper dig att hålla koll på din energiförbrukning hemma

Watty består av en snygg liten box som installeras på ditt elskåp hemma samt en app som du laddar ner till din telefon. Boxen kopplar du upp på ditt wifi hemma och därefter får du koll på exakt hur mycket el du förbrukar hemma på respektive prylar. I appen ser du i realtid vilka elektroniska prylar hemma som är på, hur mycket de förbrukar osv. Genom att se vad det är som drar vad blir du på ett helt nytt sätt medveten om din konsumtion. Du ser också någon lampa du kanske glömmer att släcka? Eller att den gamla vattenkokaren förbrukar orimligt mycket energi. 

I appen får du en snygg överblick över samtliga apparater hemma och deras energikonsumtion.

I appen får du en snygg överblick över samtliga apparater hemma och deras energikonsumtion.

Vi på TechBuddy vill hela tiden hjälpa konsumenterna och ge verktyg till alla därute för att kunna göra medvetna val i vardagen. Watty är en sådan produkt som gör det enklare. Du får en snabb översikt vad det är som faktiskt drar och man inser ganska snabbt att man faktiskt kan dra ner sin energikonsumtion endast genom att göra små förändringar. Många bäckar små som man brukar säga.

Watty skickar snart ut sina första enheter till vilka de kallar ”Watty 500”. Det är människor som förbeställt produkten och får då också en chans att ge värdefull input till utvecklare och teamet bakom. Läs mer om Watty här.

Är du intresserad av liknande produkter som kan underlätta dina val i vardagen?
Hör av dig till oss på TechBuddy så hjälper vi dig.


Martina Guslin