Lego Boost låter ditt barn bygga egna robotar

Lego Boost

Lego kommer under 2017 att släppa något de valt att kalla Boost. Det är en byggsats som går ut på att bygga ihop sitt lego och sedan kunna programmera det till att göra olika saker. Lego har redan en typ av denna produkt, Mindstorms, dock ska Boost inte vara lika komplicerad. Det kommer finnas 5 olika robotar att bygga ihop. Vad de ska göra är något som man själv bestämmer genom att koda ihop detta i den medföljande appen. För att förenkla just denna process har Lego valt att göra en "drag-and-drop" funktion. Alltså sker ingen direkt kodning, men Boost kommer att hjälpa barnen att förstå logiken och hur det egentligen fungerar när man kodar ihop ett program. 

Filmen nedan är en kort demo av hur Lego Boost fungerar.

Man har nu börjat få in mer och mer kodning för barn i olika åldrar och just ett sådant här sätt tycker vi är extra roligt. Det blandar det praktiska med att bygga ihop en fysisk pryl med att faktiskt kunna koda ihop en snutt och direkt kunna se vad det är som händer. 

Lego rekommenderar Boost till barn från 7 år, och paketet kommer att kosta runt 1500 kr. 


Martina Guslin