Coolt produkttips: LGs svävande högtalare

Vi har tidigare visat och tipsat om den svävande lampan från Flyte, som även har svävande blomkrukor. Vid årsskiftet kom även LG ut och presenterade en nyhet: nämligen en svävande högtalare. Egentligen gör väl inte den svävande delen speciellt mycket för ljudet, men det är onekligen en cool detalj. 

LG svävnade högtalare

Ljudet kommer från dess inbyggda 360° högtalare, vilket gör att ljudet riktas ut i hela rummet. Det är den perfekta lilla hötalaren att lyssna på musik, ljudböcker eller podcasts på. Den är liten och designen är också den riktigt snygg. Att den lyckas sväva beror på de elektromagneter som håller högtalaren uppe.

Batteriet ska hålla i ungefär 10 timmar, och när det börjar ta slut sänker sig högtalaren och laddas automatiskt upp igen. Detta samtidigt som man fortfarande kan lyssna precis som innan. Alltså behöver man inte vara orolig att den kommer laddas ut eller liknande, högtalaren sköter allt det där på egen hand. Vi gillar att LG här har tänkt på mycket på designen (och lyckats riktigt bra) samtidigt som de inte glömmer bort funktionaliteten. 

Videon nedan är från CES-mässan i Las Vegas tidigare i år där produkten presenterades för första gången.


Martina Guslin
Martina Guslin