3 snabba tips för dig med svagt wifi hemma

Att wifi inte fungerar i vissa delar av hemmet händer många. Vad detta beror på kan vara flera olika anledningar, tjocka väggar som blockerar signalen, att avståndet mellan routern och platsen du vill surfa på är för stort eller att det helt enkelt är något annat som stör signalen. Men vad ska man då göra för att förbättra detta? 3 snabba tips för att förbättra ditt wifi hemma:

Få ditt wifi snabbare

1. Kontrollera var du har ställt din router. Ofta vill man inte att den ska synas och ställer därför in den i ett skåp eller på något annat undangömt ställe. Detta kan försämra signalen till din router, så börja med att testa flytta ut den och se om den enkla saken kan lösa ditt problem.

2. Är det någon annan signal som stör ut routerns? Se till att routern står iallafall en meter ifrån andra tekniska prylar hemma hos dig för att deras signaler inte ska slå ut varandra.

En repeater kan hjälpa dig att stärka upp nätverket hemma

3. Blir det inte bättre när du testat de här två punkterna? Köp en repeater. Det går att köpa till en repeater till din router, vilket är en sändningsförstärkare, för att ditt wifi ska nå längre hemma. Tänk på att sätta dessa mitt emellan din router och platsen du vill kunna surfa på. Annars är risken att den inte hjälper då en repeater inte skickar ut en lika stark signal som routern själv. Dessa brukar inte kosta speciellt mycket och finnas att köpa på de flesta elektronikvaruhusen idag.


Martina Guslin