Waka waka

Visste ni att WakaWaka betyder ”lys starkt” på swahili? Och det passar utmärkt in på det som en WakaWaka faktiskt är. ”Dela solen” är deras ledord och något som de faktiskt gör med hjälp av deras produkter. Det finns många områden i världen som inte har el pga krig eller naturkatastrofer så som på Haiti, i Nepal eller Syrien. I dessa områden och flera olycksdrabbade områden i världen har WakaWaka hjälpt 1.000.000 människor som saknar elektricitet att förbättra deras liv. På bara tre år. Men vad är WakaWaka egentligen då?

Waka waka hjälper människor som inte har tillgång till elektricitet

Jo, det är produkter som har tagits fram i syfte att underlätta livet utan elektricitet. Alla produkter har nämligen solceller som de tar energi ifrån och omvandlar till det slutgiltiga ändamålet. De produkter som finns är bl.a. laddare till din smartphone och en lampa som bara efter en dag i solen kan lysa upp till 80 timmar. Istället för att behöva jobba i totalt mörker finns då alltså möjligheten till WakaWaka. Det enda alternativet som tidigare funnits har varit fotogenlampor eller stearinljus. Visste du att föroreningar inomhus från just fotogen dödar mer människor än vad AIDS och Malaria gör tillsammans. Så nu istället finns det WakaWaka som kan underlätta med ljus när solen har gått ner. Det här är ju fantastiskt hur teknik kan användas på dessa sätt och faktiskt hjälpa oss med sådant som tidigare har varit omöjligt. 

Men WakaWaka finns till även för dig som har elektricitet. Ska du utomlands och vill kunna lyssna på musik hela dagen på stranden? Ta med dig en WakaWaka laddare så behöver du inte oroa dig för att batteriet tar slut. Eller är du på landstället och vill försäkra dig om att alltid ha en lampa till hands, även om strömmen går? Då passar WakaWaka Light perfekt! 

Waka waka
Waka waka

WakaWaka är en perfekt julklapp till din son/dotter eller barnbarnet som ska ut och resa i vinter. Att vara ute och backpacka kan ibland leda till oväntade situationer och viktigt är då att ha möjlighet till att kunna ladda upp telefonen, även där det inte finns tillgång till ett eluttag. 

För att ytterligare hjälpa till finns också WakaWaka Foundation som alla människor kan skänka pengar till i samband med katastrofer som händer runt om i världen. Vill du veta mer, gå in på WakaWakas hemsida och läs vidare.


Martina Guslin
Martina Guslin