Glöm allt vad nycklar heter!

Glue smart lås

Den jobbigaste frågan av dem alla som alla någon gång har ställt: Låste du? Vad sägs om att aldrig mer behöva ställa sig den?

Idag finns det möjlighet att installera ett nytt lås där du låser upp med kod, fingeravtryck, din smartphone, eller om du så vill, en nyckeltagg. En kombination av dessa är även det möjligt. Detta gör att du enkelt kan slänga nyckeln och endast använda dig av det sätt som du väljer.

Det är även möjligt för dig att med hjälp av olika inställningar minimera risken för inbrott. Du kan t.ex. välja att låset automatiskt låser sig när dörren stängs, eller att du får en notis i telefonen varje gång dörren låses upp. Varje familjemedlem kan också ha en personlig kod vilket gör att du vet vem det är som kommit hem. En tjänst som företaget Glue har exklusivt för sina lås är att du kan få en matleverans av ICA direkt hem och in i kylskåpet - när du är på jobbet. Istället för att behöva vara hemma och vänta in leveransen så fixar leverantören det åt dig. Perfekt ju!

Den tjänsten kan du självklart också göra manuellt när andra ska in i ditt hem när du inte är hemma, t.ex. när du ska få besök av hantverkare eller städhjälp, eller en kompis som ska lämna/hämta något. Du kan nämligen på många smarta lås enkelt göra en tillfällig kod som fungerar i 24 timmar. Med det smarta låset har du också möjligheten att se när personen låste upp och låste - alltså har du full kontroll över hur länge de är inne. Du kan också på en del lås själv låsa upp åt personen direkt på din telefon. Då får du ännu mer kontroll över besöket. 

Den jobbigaste frågan av dem alla som alla någon gång har ställt: Låste du? Istället för att behöva vända om och kontrollera att dörren verkligen är låst kan du (om du inte redan ställt in automatisk låsning) snabbt kolla på appen att dörren är låst. Bara att slippa det orosmomentet är tillräckligt värt för att införskaffa ett sådant här lås. 

Dock finns det ett gäng smarta lås på marknaden med skiftande kvalité och pris. Boka en TechBuddy för att få hjälp med vad som passar just dig och dina behov. 


Martina Guslin
Martina Guslin