Spara upp till 98% vatten!

Delar av världen som lider av vattenbrist

Alla dessa delar av världen lider av vattenbrist.

Här i Sverige har vi väldigt tur med tillgången till vatten och det är sällan som det råder vattenbrist här. Men i många delar av världen ser det inte ut på samma sätt. Alla markerade delar på bildan ovanför lider av vattenbrist och att vi då använder oss av vatten på ett slösaktigt sätt känns inte helt okej. Det finns massor av sätt att spara vatten och Altered har skapat en produkt som sparar upp till 98% av vattnet i ur kranen, utan att du behöver anstränga dig. Hur bra? Det är även en svensk innovation vilket bara gör det ännu bättre!

Altered:Nozzle är en liten produkt som man skruvar på sin befintliga kran och har utformats så att den passar alla standardkranar vilket gör den till en väldigt användbar produkt. Det är heller inte svårt att montera den - i princip alla kan göra det (annars finns självklart TechBuddy till hjälp om det är så). 

Den största delen vatten som kommer ur kranen swishar bara förbi och rakt ner i avloppet igen, sånt slöseri! Med Altered Nozzle går det att ställa in kranen i två olika lägen för olika syften:

Välj mellan 2 olika lägen

1. Mistläge. Här sparar du hela 98% av vattnet och det här läget passar utmärkt när du vill skölja grönsaker, tvätta händerna, diska, borsta tänderna m.m. 

2. Sparläge. Med detta läge sparar du 75% av vattnet. Det kommer alltså lite mer vatten i detta läge och passar perfekt när du ska fylla kastrullen eller vattenkannan eller liknande. 

Att använda sig av en Altered:Nozzle är ett jättebra sätt att spara vatten i vardagen, utan att egentligen aktivt behöva göra något. När den är installerad gör den jobbet åt dig. Sedan finns det såklart massor med andra saker som man kan tänka på för att spara ännu mer vatten:

  • Duscha kortare och stäng av duschen när du tar schampoo, balsam och tvål.
  • Diska & tvätta fulla maskiner.
  • Stäng av kranen när du borstar tänderna.
  • Minska på kaffet: kaffe står för största vattendelen i Sverige.
  • Minska på köttet: köttindustrin är även den otroligt vattenkrävande.
  • Handla second hand: Bomull kräver otroligt mycket vatten och det odlas ofta i sådana delar av världen där det råder vattenbrist. Så för att inte slösa med bomullsproduktionen kan second handshopping vara ett bra alternativ!

Martina Guslin