Det bästa med aktivitetsband!

Att det blivit kallt ute får inte hindra oss från att snöra på springskorna och ta en löptur. För visst kan hösten vara rätt härlig ändå? Tekniken har utvecklats och en stor trend inom träningsvärlden har blivit de smarta aktivitetsarmbanden, även kallade träningsarmband eller sportarmband. Det finns fler och fler på marknaden och alla verkar använda dem. Men varför är de egentligen så himla bra? Förutom att räkna dina steg har aktivitetsarmband flera grymma funktioner. Nedan har vi listat de stora fördelarna med att använda sig av dessa.

Olika aktivitetsband för olika behov

1. Få kontroll över din sömn: Har du på dig armbandet hela natten registrerar det hur många gånger du vaknar under natten och vilken kvalitet på sömnen du har. Vissa armband kan även hjälpa dig att vakna vid den bästa tidpunkten beroende på din sömnrytm.

2. Appen: Alla armband har en app som är kopplad till armbandet. Det gör att all information samlas i appen där du kan gå in och se över dina vanor

3. Håll koll på kaloriintaget: På en del armband finns möjligheten att via appen skriva in allt du äter under en dag. Armbandet räknar då ut vad för kaloriintag du har och jämför det med hur mycket kalorier du gör av med under dagen. Perfekt för dig som vill ha ett kaloriöver- eller underskott!

4. Sätt upp mål: Många armband ger dig möjligheten att sätta upp mål, t.ex. hur många steg du vill gå under en dag. Du kan då under hela dagen titta hur det går för dig och om du behöver gå mer. När du sedan har klarat av det uppsatta målet blinkar eller vibrerar armbandet till och du vet att du har uppnått målet! Bra va?

5. Kartlägg hela livet: En del armband kan även, utöver allt det nämnda ovan, kartlägga en hel del andra aktiviteter så som hur mycket du surfar, lyssnar på musik, hur mycket spel du spelar på telefonen osv. Sådant kan vara väldigt svårt att på egen hand identifiera men här görs det alltså automatiskt.

6. Dela dina värden och resultat med dina vänner! Många av armbanden som finns på marknaden idag ger dig möjlighet att dela vad du åstadkommer med dina vänner. Alltså kan du sätta upp mål tillsammans med dina vänner, eller varför inte ha en tävling och se vem som går längst på en vecka? 

7. Få ut maximalt av din träning. En del armband är mer inriktade just för träning vilket gör att du kan mäta puls och hastighet när du springer. Det räknar även ut hur långt du har sprungit. 

Som sagt finns det en hel del funktioner som gör träningsarmbanden till en attraktiv produkt. Dock kommer inte alla dessa funktioner med i alla armband. Därför är det viktigt att ta reda på vad just du är intresserad av att använda det till för att inte betala extra mycket för funktioner som du inte alls kommer att använda. Vill du ha hjälp med att välja vilket som passar dig bäst? Hör av dig till oss på TechBuddy!


Martina Guslin