Inget minne kvar på telefonen?

Inget minne kvar på telefonen

Det värsta som finns måste ju vara att få upp meddelandet ovan? Ingenting går att göra, varken att ta emot sms, ta bilder eller filma. Därför är det bra att då och då rensa telefonen för att undvika att fylla den. Här tipsar vi om 6 saker att göra för att få mer utrymme på telefonen:

1. Först och främst - identifiera vad det är som tar upp så mycket plats. Detta kan du göra under inställningar och där se hur mycket varje app tar upp. Då blir det enkelt för dig att se vilken som är den stora boven.

2. Radera de appar du inte använder. De flesta människor har många appar som de inte använder men som ändå ligger och tar upp plats. Det behöver inte vara mycket plats, men tillsammans blir det mycket

3. Rensa din webbhistorik: En del minne tas ofta upp av din webbhistorik då den automatiskt sparas i Safari eller Chrome (eller någon annan webbläsare). Genom att radera detta sparar du en del minne. Detta görs även det i inställningar under den aktuella webbläsaren.

4. Radera meddelanden. Meddelanden tar även de upp plats på telefonen, och ofta finns reklam-SMS eller gamla SMS-grupper som inte längre används. Kolla igenom SMS:en och rensa de som inte längre är aktiva. Du kan på iPhone även ställa in automatiskt hur länge SMS ska sparas via Inställningar —> Meddelanden —> Behåll meddelanden. Där kan du bestämma hur länge du vill att SMS ska sparas. 

5. Rensa bland dina bilder. Många bilder som ligger på telefonen är ofta skräp. En skärmdump från SL-appen? Eller ett dussintal misslyckade selfies som inte kommer att få se dagens ljus. Att rensa bland bilderna då och då och ta bort dubletter hjälper dig att minimera lagringen. 

6. Räcker det ändå inte? Då finns det flera olika lagringstjänster som du kan använda dig av och spara dokument, bilder och filmer på. Dessutom kan du då nå alla dokument från alla dina enheter: mobilen, datorn, läsplattan m.m. Exempel på sådana produkter är; iCloud, dropbox, Google Drive och smarta hårddiskar så som My Cloud. Dock kan vissa sådana här produkter kosta mycket på lång sikt. Hör av dig till oss på TechBuddy så hjälper vi dig med att hitta rätt produkt för dina behov hela vägen till färdig installation så slipper det springa iväg i pris. 


Martina Guslin