De bästa sätten att utöka lagringsutrymmet på din iPhone

July 13, 2020

“Kan inte ta bild. Det finns inte tillräckligt med utrymme.”

Du ska ta en fin bild, du fiskar upp din iPhone och får ovanstående meddelande. Hur mycket hatar man inte när det händer? Här får du de bästa tipsen på hur du utökar ditt lagringsutrymme på din iPhone.

1. Rensa appar, bilder och video.

Det vanligaste tipset är ofta det bästa: rensa och radera det du inte använder i din telefon. Ta en titt i din Bild-app; har du flera skärmavbilder av samma saker, eller på saker du inte längre behöver? Tar du flera bilder på lunchen, trots att bilden blir exakt likadan varje gång? Se även över dina appar, det kan finnas appar i din iPhone som du inte använder, eller inte använt på ett tag. Bilder, appar och video tar mycket plats, och en rensning kommer ge dig mycket mer utrymme på din iPhone.

2. Radera bilder i iMessage eller andra chattappar.

Detta tips är inte alla medvetna om - bilder som du skickar och tar emot i iMessage tar upp lika mycket plats som dina vanliga bilder. Ta en runda i iMessage och radera alla onödiga bilder du hittar, så sparar du mycket utrymme.

3. Radera gamla podcasts i Podcast appen.

Det är lätt att ladda ner podcasts och tänka att du ska lyssna på dem senare. I många fall gör vi det men låter de fortfarande finnas kvar, nedladdade på din iPhone. I andra fall lyssnar vi inte på dem alls, och då tar de bara upp onödigt mycket minne på telefonen. Podcasts kan du alltid ladda ner ifall du vill lyssna på dem igen, därför kan du med gott samvete radera dina sparade och nedladdade podcasts.

4. Stäng av funktionen ‘Behåll meddelanden’.

På din iPhone sparas alla meddelanden du får i iMessage automatiskt. Men om du vet med dig att du inte har någon viktig konversation från flera år sedan som du vill spara kan du ändra denna funktion och på så sätt spara mycket utrymme. Du kan välja att antingen behålla meddelanden i ett år eller 30 dagar. Du ändrar detta enkelt genom att gå till Inställningar > Meddelanden > Behåll meddelanden.

5. Lagra bilder i molnet.

Genom att sätta upp en molnlagring kan du lagra dina bilder, videor, anteckningar i molnet. På så sätt kan du radera det som tar upp mycket plats på din iPhone, utan att förlora det. Dessutom är det ett bra tillfälle att spara gamla minnen - som du inte vill förlora vid eventuell förlust av din iPhone. Vill du veta mer om molnlagring? Läs vårt blogginlägg Molnlagring - vad är det?.

Starta molnlagring idag?

Behöver du hjälp med att starta upp en iCloud lagring på din iPhone, eller generell support angående lagring, tveka inte att höra av dig till oss på TechBuddy. Boka en Buddy nu!

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!