Bäst för lagring av foton: Google Drive eller Apple iCloud?

Tips & Guider
March 31, 2020

Tips & Guider

March 31, 2020

Idag ska vi prata om bildlagring och backup, och jämföra två olika populära tjänster:

  • Google Drive
  • Apple iCloud (kan ej användas på Android-enheter)

Vad får du gratis?

Apple, som erbjuder iCloud Photos som en del av iCloud-tjänsten, erbjuder användare upp till 5 GB gratis ledigt utrymme.

Google erbjuder å andra sidan Google Photos med gratis bildlagring på 15 GB, och videoklipp kan laddas upp utan komprimering.

Google erbjuder också möjligheten att få bilder och videoklipp i ditt moln på ett limiterat sätt, då foton kan komprimeras. Det är perfekt om du bara vill ha dem på din mobil och senare vill ladda ner dem för att skriva ut eller göra ett album.


Vad måste du betala för?

iCloud erbjuder användare att betala för att uppgradera sitt lagringsutrymme till 50 GB för 9 kr/mån, 200 GB för 29 kr/mån och 2 TB för 89 kr/mån. Läs mer här!

Google Drive erbjuder något fler alternativ med större lagringsutrymmen genom sitt medlemskap ‘Google One’. Dessa är 100GB (19 kr/mån), 200 GB (29 kr/mån), 2 TB (99 kr/mån), 10 TB (999 kr/mån), 20 TB (1,999 kr/mån), 30 TB (2,999 kr/mån).  Läs mer här!

Vilken tjänst är mer fördelaktig?

Den rätta frågan är snarare: "Vilken tjänst är bättre för mig?". Apple-tjänsten ger en praktisk och integrerad lösning som inte kräver ytterligare installationer när du använder flera företagsapplikationer. Om någon av dina enheter inte är en Apple produkt, är Google ett mer intressant alternativ eftersom det låter dig göra en säkerhetskopia av filerna från olika enheter inom samma användare. Sammanfattningsvis är det två tjänster som fungerar bra och ditt val beror på de tekniska metoderna för var och en och av de enheter som är tillgängliga.


Vad säger våra Buddies?
“iCloud, för att det är enklast med iPhones när det gäller backup och restore.”

— MELIK, STOCKHOLM

“Google Drive såklart! Simpel att använda, 15GB gratis utrymme och fungerar på alla plattformar!”

— OSCAR, MORGONGÅVA

“iCloud, ettersom jeg har bare Apple produkter.”

— BENJAMIN, STOCKHOLM

“Självklart Google Drive för det är smidigt och enkelt. iCloud är begränsad och krångligt tycker jag.”

— ISMAIL, NÄSSJÖ

“Drive om du har Android-lur, iCloud om du har iPhone!”

— WILLIAM, STOCKHOLM

Kan du inte bestämma vilken du ska använda?

En av våra TechBuddies hjälper dig gärna med detta. Boka en Buddy här! Vi erbjuder både hjälp i hemmet eller kontoret men också på distans.

Läs vidare om lagring och backup:

Vad är molnlagring?

Boka en buddy