5 appar som är ett måste för dig som pluggar

Tips & Guider
Taggar:
No items found.

Tips & Guider

Hösten är runt hörnet och det är dags för en ny termin i skolan. Det kan antingen kännas bra, eller riktigt tufft. Vi på TechBuddy har samlat våra fem bästa appar för dig som pluggar, för att terminen ska flyta på så bra som möjligt.

Hold

Aldrig lockar mobilen så mycket som när man sitter och pluggar. Där kommer Hold in som riddare på den vita hästen. Appen ger dig nämligen belöningar baserat på hur länge du inte använt mobilen under en pluggsession. När du startat appen får du ett poäng per 20:e minut som mobilen ligger orörd. Poängen kan du sedan samla och använda till exempelvis biobiljetter eller drycker från Pressbyrån. Appen finns tillgänglig på de flesta stora universitet och högskolor i Sverige.

Gratis. Apple / Android

Headspace ger dig tid för att koppla av i pluggpauserna.
Headspace

Det viktigaste tipset för att lyckas med sina studier är att ta pauser. För att kunna ta in ny information måste hjärnan få slappna av. Med Headspace får du tillgång till hundratals olika program och tekniker för att kunna slappna av, meditera och släppa stressen inför tentaplugget. 

Gratis. Apple / Android

Få stenkoll på exakt hur många dagar du har kvar tills en tenta med appen Exam Countdown.
Evernote

Evernote är överlägset den bästa appen för att smidigt samla alla dina anteckningar och ljudupptagningar. I appen kan du även skanna in dokument, lägga till bilder och färger i dina texter, söka efter ord i dina handskrivna anteckningar och göra to-do listor. Bäst av allt är att du kan synka ditt innehåll så att du får tillgång till det på din dator eller surfplatta.

Gratis. Apple / Android

Få stenkoll på exakt hur många dagar du har kvar tills en tenta med appen Exam Countdown.
Exam Countdown

“Äsch, tentan är ju om hur länge som helst, jag behöver inte börja plugga än”, säger du till dig själv när det är endast tre dagar kvar. Ibland är det svårt att inse hur lite eller mycket tid du har kvar innan en tenta, inlämning eller presentation. Med Exam Countdown får du det svart på vitt, i appen. På så sätt kan du själv planera när du ska börja plugga inför en tenta, samt hur mycket eller lite, beroende på hur lång tid det är kvar.

Gratis. Apple / Android

Studentkortet/Mecenat

Som student tar man gärna varje tillfälle akt för att spara pengar. Därför är Studentkortet eller Mecenat appen, beroende på vilken av dem din skola använder, ett måste. I appen får du inte bara tillgång till ditt studentkort, som kan vara viktigt när du måste styrka att du är student, utan du får också tillgång till alla erbjudanden som kortet erbjuder. Du kan även söka efter platsbaserade erbjudanden.  

Gratis. Studentkortet: Apple / Android Mecenat: Apple / Android

Boka en buddy