5 appar som är ett måste för dig som pluggar

August 6, 2020

Hösten är runt hörnet och det är dags för en ny termin i skolan. Det kan antingen kännas bra eller riktigt tufft, oavsett om skolan är på distans eller ej. Vi på TechBuddy har samlat våra fem bästa appar för dig som pluggar, för att terminen ska flyta på så bra som möjligt.

Evernote

Evernote är överlägset den bästa appen för att smidigt samla alla dina anteckningar och ljudupptagningar. I appen kan du även skanna in dokument, lägga till bilder och färger i dina texter, söka efter ord i dina handskrivna anteckningar och göra to-do listor. Bäst av allt är att du kan synka ditt innehåll så att du får tillgång till det på din dator eller surfplatta.

Gratis. App Store / Google Play

Exam Countdown

“Äsch, tentan är ju om hur länge som helst, jag behöver inte börja plugga än”, säger du till dig själv när det är endast tre dagar kvar. Ibland är det svårt att inse hur lite eller mycket tid du har kvar innan en tenta, inlämning eller presentation. Med Exam Countdown får du det svart på vitt, i appen. På så sätt kan du själv planera när du ska börja plugga inför en tenta, samt hur mycket eller lite, beroende på hur lång tid det är kvar.

Gratis. App Store / Google Play

Till vänster: Headspace ger dig tid för att koppla av i pluggpauserna. I mitten: Samla anteckningar och ljudupptagningar i Evernote. Till höger: BigOven hittar recept åt dig baserat på dina rester.

Big Oven

Det är välkänt att många studenter lever på pasta pesto och nudlar. Men vad kan man laga om man vill ha något annat? Appen BigOven har flera recept i sin bank, men den bästa funktionen är deras funktion var de föreslår recept baserat på den mat man har hemma. På så sätt sparar man pengar och slipper kasta mat.

Gratis. App Store / Google Play

Headspace

Ett viktigt tips för att lyckas med sina studier är att ta pauser. För att kunna ta in ny information måste hjärnan få slappna av. Med Headspace får du tillgång till hundratals olika program och tekniker för att kunna slappna av, meditera och släppa stressen inför tentaplugget.

Gratis. App Store / Google Play

Studentkortet/Mecenat

Som student tar man gärna varje tillfälle i akt för att spara pengar. Därför är Studentkortet eller Mecenat appen, beroende på vilken av dem din skola använder, ett måste. I appen får du inte bara tillgång till ditt studentkort, som kan vara viktigt när du måste styrka att du är student, utan du får också tillgång till alla erbjudanden som kortet erbjuder. Du kan även söka efter platsbaserade erbjudanden.  

Gratis. Studentkortet: App Store / Google Play Mecenat: App Store / Google Play

Taggar

Dela inlägget

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa nya blogginlägg, nyheter eller tips.

Tack!
Något gick snett. Testa igen!