Onboarding

Kontakt HQ

Baltzar Ekestaf
Senior Talent Manager
076 947 98 46
baltzar.ekestaf@techbuddy.se

Välkommen!

Innan du sätter igång och jobbar som TechBuddy behöver du genomgå några steg. För att göra det enkelt för dig att hålla koll på dessa har vi samlat allting på denna sida.

Det du måste göra är:

Fyll i mallen till din profil i TechBuddy-appen
Läs och förstå BuddyManualen
Gör utbildningen för våra partners
Gå med i Discord
Skapa konto hos PaySalary
Skriva på kontraktet

1. För att du ska få tillgång till appen måste du skapa en profil. Det gör du genom att fylla i alla efterfrågande uppgifter i profilformuläret. Vi vill gärna att du lägger manken till lite när du tar din profilbild. Bilden skickas till våra kunder inför att du besöker dem och är därför första intrycket av dig, det vill vi såklart ska vara bra! Därför har vi satt ihop en liten guide som berättar vad du kan tänka på för att få en bra bild:

Be en familjemedlem/vän ta bilden.
Ha inte för mycket luft ovanför huvudet.
Fokusera på ansiktet i bilden.
Använd inte blixt.
Ta bilden i liggande format.

Exempel på en bra profilbild.

Fyll i Profilen

2. Vi har ju också flera samarbeten som utgör många uppdrag hos oss. För att kunna se och ta på sig dessa uppdrag måste du genomgå respektive utbildningar.

Gör Teliautbildningen

(tar cirka 10 minuter)

Gör IP-Onlyutbildningen

(tar cirka 15 minuter)

Gör Teliautbildningen

(tar cirka 10 minuter)

Gör IP-Onlyutbildningen

(tar cirka 15 minuter)

Telias Vanligaste HårdvaraLäs Mer Om Telias Vanligaste Hårdvara

(tar cirka 10 minuter)

På denna länk kan du läsa mer om MediaMarkts “kom igång tjänst”

Mediamarkts TjänstMediamarkts "Kom Igång Tjänst"


(tar cirka 5 minuter)

3. För att förstå det praktiska kring att vara en TechBuddy är det otroligt viktigt att du läser igenom och förstår BuddyManualen. Det är ett levande dokument och här hittar du alltid den senaste versionen. Vi hojtar alltid när den uppdateras. Läs igenom den flera gånger om du behöver och skicka alla tänkbara frågor som kan dyka upp till oss.

I denna introduktionsvideo kan du se hur du gör din första bokning i TechBuddy appen. Det är en Video för iOS och en för Andriod.

Nu vet du lite mer om hur vi arbetar som TechBuddies och därför vill vi att du går in och fyller i kontrollen för att säkerställa att du förstår hur det går till.

Buddykontroll

Milersättning
Milersättning Under dina uppdrag erbjuds du alltid en milersättning enligt statens regler, vilket är 18.50 per mil (bil). Milersättningen kommer du rapportera genom applikationen, genom att lägga till en resa i appen när du har bokat en kund. Se till att använda den automatiska funktionen eller lägg till det manuellt i efterhand.

Reseersättning
Resersättning är något som erbjuds när vår drift frågar om du har möjlighet att ta ett uppdrag som ligger lite längre bort och för att få rätt till reseersättning ska alltid bekräftas med driftpersonalen.

4. För all intern kommunikation använder vi Discord. Gå med i Discord och skriv en kort introduktion om vem du är i kanalen #introductions så vi får en bild av dig! Det här är även för att vi ska kunna säkerställa att du har gjort klart alla stegen i onboardingen. Efter att du introducerat dig kommer vi ge dig tillgång till resten av våra kanaler i Discord, samt kontakta dig för att kolla att du är insatt och redo för ditt första uppdrag.

Gå Med i Discord

5. Sista steget innan du kan bli en TechBuddy! Först och främst måste du skriva på kontraktet för att jobba som en TechBuddy. Det gör du genom vår samarbetspartner Paysalary (läs mer om dem här). Det är även här som faktureringen för alla dina uppdrag kommer ske - dock behöver du själv inte aktivt göra något då det sker helt automatiskt.


OBS!
Viktigt att du använder dig av samma mailadress som du gör i Profilen till TechBuddy-appen här nedan.