marcels-legendariska-guider.png
marcels guider

Hej! Jag heter Marcel Poth och bor i Skellefteå. Till att börja med är det bästa med teknik möjligheterna man får och att det aldrig slutar komma ut nya saker. Idag kan man ju nästan skippa datorn och köra allting via telefonen.

Mina favoritproblem är nog de där man faktiskt får klura lite grann för att komma på en bra lösning. (T.ex. att återanvända en gammal trådlös router som accesspunkt istället för att köpa en ny accesspunkt).

Jag har faktiskt inget minne om var mitt teknikintresse kommer ifrån. Det började med att jag köpte en fjärrstyrd helikopter, sedan en laptop, sen fick jag min första telefon och köpte då även in min första drönare. Då blev jag liksom "packad" av tekniken. Sen dess kan jag inte tänka mig ett liv utan.

Och än idag är jag fascinerat av drönare. Förra året köpte jag in min älskade DJI Mavic Air (som jag kallar Marvin), jag skulle lätt kunna påstå att det var det bästa valet jag någonsin gjorde. Man får ett helt nytt perspektiv av sin omgivning och faktumet att den ryms i byxfickan gör den till min ultimala "kompis" :-)

Annars är jag väldigt "besatt" av ljud. Jag har två olika ljudanläggningar och även massa hörlurar för alla tillfällen. För ett tag sedan höll jag även på med att producera musik, men detta gav jag upp.

Jag kör både iOS och Android, och kan inte riktigt bestämma mig om vad som är bättre då båda har sina för- och nackdelar. Annars fotar jag även då och då när jag hittar tid för det... (Följ mig på Instagram!)

Hoppas ni hittar någon hjälp i mina guider!

 
störningar-i-digital-tv.png
 

DÄRFÖR FÅR DU STÖRNINGAR I DIN DIGITAL-TV

Störningar i din Digital-TV kan vara något av det mest irriterande som finns. Denna guide kommer ge en kort genomgång av de vanligaste problemen som uppkommer vid Digital-TV via en trådlös uppkoppling och hur man kan åtgärda dessa. 

 
därför-är-din-dator-seg.png
 

LÅNGSAM WINDOWSDATOR? DÄRFÖR KAN DIN DATOR VARA SEG

Du känner säkert igen känslan när du kommer hem från butiken med en ny dator. De första månaderna är allting blixtsnabbt men efter ett tag kan det kännas som att den bara blir segare och segare. Hur ska man lösa detta? I denna guide får du ett antal lösningsförslag för Windowsdatorer. 


 
Bättre-wifi-koppling.png
 

SÅ FÅR DU BÄTTRE WIFI-TÄCKNING I HELA HUSET 

En av frågorna som ofta ställs till oss Buddies är hur våra kunder kan få bättre WiFi-täckning i hemmet. Du känner säker igen problemet; du har din router placerad i vardagsrummet och täckningen där är makalös. Går du dock in nästa rum börjar du känna hur mycket sämre mottagningen och därmed hastigheten blir. Framförallt i vår tidsålder när ”Internet of Things”, det vill säga när även kylskåpet och tvättmaskinen blir smart och kopplas upp till wifi, blir större, våra hem smartare och till och med bilen vill vara uppkopplat är det nog smidigast för oss om vårat WiFi räcker dit det behövs. I den här guiden får du tips på just detta: hur du får bättre WiFi-täckning!

Kommer snart!